Ponoči ob morju možna neurja

Arso za območje Obale in zaledja ob nevihtah napoveduje tudi možna krajevna neurja z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Nevihte možne tudi drugod.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk/Delo

Po podatkih Agencije RS za okolje, Meteorološke prognoze, bodo v noči na jutrišnji dan na Obali in v njenem zaledju ob nevihtah možna krajevna neurja z močnejšimi nalivi in sunki vetra, je sporočila Uprava RS za reševanje in obveščanje. Izključena ni niti kratkotrajna tramontana, kasneje pa bo po napovedih zapihala tudi okrepljena burja.

Arso je za to območje objavil oranžno opozorilo.

FOTO: Arso
FOTO: Arso


Meteorologi za območja drugod po državi napovedujejo spremenljivo vreme s plohami in posameznimi nevihtami. »Previdnost pri vseh dejavnostih, ki so odvisne od vremena, predvsem na obalnem območju, zato ne bo odveč,« so zapisali na agenciji za okolje.
 

Popoldne še spremenljivo do pretežno oblačno


Popoldne je bilo sicer spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca je bilo na Primorskem. Pihal je veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature so se gibale od 21 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Ponoči bo oblačno s padavinami, sprva tudi nevihtami. Jutri bo sprva pretežno oblačno, a bo zjutraj dež povsod ponehal. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bo možna še kakšna krajevna ploha.

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Komentarji: