Poslanka SMC Mateja Udovč prestopa v Našo deželo

Kot članica stranke Naša dežela dr. Aleksandre Pivec, bo v državnem zboru delovala kot nepovezana poslanka.
Fotografija: Po združitvi stranke SMC s stranko GAS v novo stranko Konkretno je bilo po napovedih pričakovati, da bodo tudi poslanci SMC ostali del nove stranke. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Po združitvi stranke SMC s stranko GAS v novo stranko Konkretno je bilo po napovedih pričakovati, da bodo tudi poslanci SMC ostali del nove stranke. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Poslanka poslanske skupine SMC Mateja Udovč prestopa v stranko Naša Dežela. V poslanski skupini SMC sicer o tem še niso obveščeni, so povedali za STA.

Poslanska skupina SMC ima po odhodu Igorja Zorčiča, Janje Sluga in Branislava Rajića še pet poslancev. Ena od njih je Mateja Udovč.

V poslanski skupini SMC o prestopu Mateje Udovč še niso obveščeni, so povedali za STA. FOTO: Državni zbor
V poslanski skupini SMC o prestopu Mateje Udovč še niso obveščeni, so povedali za STA. FOTO: Državni zbor
Po združitvi stranke SMC s stranko GAS v novo stranko Konkretno je bilo sicer po napovedih pričakovati, da bodo tudi poslanci SMC ostali del nove stranke, a se je Udovčeva očitno odločila drugače.

Udovčeva je za Odmeve na Televiziji Slovenije napovedala, da bo v DZ delovala kot nepovezana poslanka, torej, da se ne bo pridružila drugi poslanski skupini. Glasovala pa bo po svoji vesti in pri glasovanjih ravnala državotvorno, je napovedala. Ob napovedanih glasovanjih o interpelacijah ministrov Andreja Vizjaka in Aleša Hojsa pa je dejala, da je z obema doslej dobro sodelovala in so očitki predlagateljev le šov za ljudi.

Naša Dežela je sicer zunajparlamentarna stranka, ki jo vodi Aleksandra Pivec, nekdanja kmetijska ministrica in nekdanja predsednica DeSUS. Pivčeva je za Odmeve dejala, da pozdravlja odločitev Udovčeve, da se jim pridruži, da gre »za dobronamerno povezavo« in ne za kalkulacije, kako do treh poslanskih podpisov, ki so ena od poti za vložitev kandidature stranke na prihodnjih državnozborskih volitvah.

Iz stranke so sicer v sporočilu za javnost še sporočili, da s prestopom Udovčeve stranka dopolnjuje svojo hitro rast in dokazuje, da predstavlja resno politično opcijo na prihajajočih parlamentarnih volitvah. Dodali so še, da njihovemu programu in vrednotam, utemeljenim na podjetnosti, zaupa čedalje več ljudi. »Pridružuje se nam vse več oseb, ki presegajo ozke strankarske delitve in so skupaj z nami pripravljeni postavljati v ospredje ideje, ne pa delitve,« so dodali.

Komentarji: