Poslanska skupina Desusa od Pivčeve zahteva pojasnila

Sporna ministričina obiska Izole in Krasa skrbita poslansko skupino Desusa, sklicana bo seja sveta stranke.
Fotografija: Ne le javnost, tudi poslanska skupina Desus od Pivčeve zahteva pojasnila. FOTO:  Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Ne le javnost, tudi poslanska skupina Desus od Pivčeve zahteva pojasnila. FOTO:  Blaž Samec/Delo

V sporočilu za javnost je vseh pet poslancev stranke Desus zatrdilo, da so od predsednice stranke in kmetijske ministrice Aleksandre Pivec »zahtevali konkretna pojasnila in dokumentacijo o njenih ravnanjih, povezanih z obiskom podjetja Vinakras in občine Izola.« Pojasnila od Pivčeve zahtevajo na sestanku, ki bo v petek 7. avgusta, od predsednika sveta stranke Tomaža Gantarja pa poslanska skupina zahteva naj zaradi ministričinih dejanj skliče sejo sveta stranke najkasneje do 25. avgusta. 

Aleksandra Pivec je poslancem odgovorila po twitterju. »Zaradi odsotnosti se bom s poslanci poslanske skupine DeSUS sestala takoj, ko se vrnem v Ljubljano (predvidoma naslednji ponedeljek), kjer bom poslancem podala vsa pojasnila, povezana z mojim delom,« je napovedala.
Vodja poslancev Desusa Franc Jurša je za medije že konec prejšnjega meseca izjavil, da od Aleksandre Pivec pričakuje natančne informacije glede medijskih objav o ministričinih prenočitvah v izolskem hotelu na stroške občine. »Če navedbe držijo, potem bo to zelo težak nahrbtnik predsednice pri njenem nadaljnjem vodenju stranke,« je dogajanje pred štirimi dnevi komentiral Jurša. 

Ministričina obiska Krasa in Izole, ki sta ju domnevno financirala Vinakras in občina Izola, lahko še dodatno zaostrila odnose v stranki Desus, kjer vre že od izvolitve Pivčeve na mesto predsednice stranke. Oba obiska bo preučila Komisija za preprečevanje korupcije. 

Preberite še:

Komentarji: