Predstavitvena informacija

Pri HOFERju namenili 8.755 evrov Slovenskemu združenju Europa Donna

Za vsak roza paket šampinjonov, ki ste ga kupili oktobra, so pri HOFERju 10 centov namenili Slovenskemu združenju Europa Donna.

Objavljeno
15. november 2018 08.01
Posodobljeno
15. november 2018 13.25
Foto: HOFER

Hvala za podporo

Ob svetovnem mesecu ozaveščanja o raku dojk pri HOFERju zdaj že tradicionalno pozivajo k zdravi prehrani kot enemu izmed pomembnih vidikov skrbi za zdravje. Oktobra so bili v trgovinah HOFER tako že tretje leto zapored na voljo šampinjoni v roza embalaži, od vsakega prodanega paketa pa so 10 centov namenili programu ROZA, ki ga Slovensko združenje Europa Donna organizira v podporo bolnicam z rakom in njihovim svojcem. »V sklopu svojih dejavnosti smo razvili programe psihosocialne podpore za bolnice in svojce, ki jih skupaj s partnerji združujemo v programu ROZA. Prizadevamo si, da bi bila vsaka bolnica deležna učinkovite psihosocialne pomoči – le tako se bo lahko ustrezno spopadla z boleznijo, sodelovala v procesu zdravljenja, premagovala stranske učinke in se hitreje vrnila v svoje socialno okolje,« je povedala Tanja Španić, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk. Zbranim sredstvom so pri HOFERju prišteli še začetno donacijo, zbrano na kuharskem dogodku z dobrodelno noto v višini 2.200 evrov in tako Slovenskemu združenju Europa Donna namenili 8.755 evrov.
 

Naj roza oktober traja vse leto!

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za njim zboli več kot 1.300 žensk, letno pa prizadene tudi približno 10 moških. Rak ne izbira, treba pa je poudariti, da je lažje ozdravljiv, če ga odkrijemo v začetnih fazah. K temu največ pripomoreta prav ozaveščanje in preventiva, pri čemer ne smemo zanemariti aktivnega življenjskega sloga in zdrave prehrane. Pri HOFERju se ozaveščanju o raku dojk ne posvečajo zgolj s prodajo šampinjonov, temveč vanj vključujejo tudi svoje zaposlene v okviru brezplačnih delavnic za preventivo in samopregledovanje. Ob tem poudarjajo: »Skrb za zdravje mora ostati prioriteta skozi vse dni v letu, ne le oktobra.«
 

Več informacij o projektu Roza oktober v HOFERju najdete na daneszajutri.hofer.si.

image
FOTO: HOFER