Zastoji in gneča na cestah se nadaljujejo

Kilometrski zastoji so pred predorom Karavanke, pred mejnim prehodom Šentilj in tudi na cesti Bohinj-Bled.
Fotografija: Danes bo promet močno povečan na mejhnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo ter na cestah in mejnih prehodih proti Avstriji. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Danes bo promet močno povečan na mejhnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo ter na cestah in mejnih prehodih proti Avstriji. FOTO: Uroš Hočevar

Na mnogih slovenskih cestah se nadaljujejo zastoji, ki so v letošnjem poletju postali že stalnica. Kilometrski zastoji so pred predorom Karavanke, pred mejnim prehodom Šentilj in tudi na cesti Bohinj-Bled. Čakalne dobe so tudi na večini mejnih prehodov s Hrvaško, opozarja prometnoinformacijski center.Na meji z Avstrijo so zastoji pred več mejnimi prehodi. Na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice-vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji je kolona čakajočih vozil dolga tri kilometre. Voznikom, namenjenim v Kranjsko Goro, na prometnoinformacijskem centru svetujejo izvoz Jesenice-vzhod.

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je 1,5 kilometra kolone, prav toliko tudi na regionalni cesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Zastoj je tudi na cesti pred predorom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo zaradi varnosti.

FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Zastoji so tudi na primorski avtocesti med Črnim Kalom in Postojno, promet je upočasnjen na posameznih odsekih proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za približno 10 do 15 minut, navajajo na prometnoinformacijskem centru.

Na štajerski avtocesti med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani je zastoj dolg en kilometer.

Sedemkilometrski zastoj je na cesti Bohinj-Bled. Prav tako so zastoji na cestah Lucija-Strunjan-Izola, Kastelec-Kozina ter na cesti Nova Gorica-Tolmin med krajema Sela pri Volčah in Doblar, in sicer pred delovno zaporo.

Komentarji: