Prizadetim v petkovem neurju na pomoč s prostovoljnimi prispevki

Neurje s točo je povzročilo veliko gmotno škodo, kar pa je mnoge posameznike in družine pahnilo v veliko stisko, ki je brez pomoči ne bodo zmogli razrešiti.
Fotografija: Kdo vse zaradi posledic neurja potrebuje pomoč, prostovoljci in sodelavci območnih združenj Rdečega križa Slovenije na prizadetih območjih že ugotavljajo skupaj s komisijami za ocenjevanje škode. FOTO: Icrc
Odpri galerijo
Kdo vse zaradi posledic neurja potrebuje pomoč, prostovoljci in sodelavci območnih združenj Rdečega križa Slovenije na prizadetih območjih že ugotavljajo skupaj s komisijami za ocenjevanje škode. FOTO: Icrc

Neurje, ki se je v petek zvečer razbesnelo na jugovzhodu in severovzhodu države, je z močnim dežjem in vetrom, ponekod tudi točo, povzročilo precej težav. Veter je odkrival strehe in podiral drevesa, meteorna voda je zalivala objekte, uničene so poljščine. Toča, debela kot jabolko, je najbolj prizadela občino Črnomelj, kjer je poškodovala več kot 500 objektov. Prizadeto območje si je danes ogledal premier Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle, in obljubil pomoč.

Neurje je povzročilo veliko gmotno škodo, kar je mnoge posameznike in družine pahnilo v veliko stisko, ki je brez pomoči ne bodo zmogli razrešiti. Rdeči križ Slovenije je zato že začel zbirati prostovoljne finančne prispevke za prizadete družine in posameznike.

Neurje v Prekmurju. FOTO: Oste Bakal
Neurje v Prekmurju. FOTO: Oste Bakal
Kdo vse zaradi posledic neurja potrebuje pomoč, prostovoljci in sodelavci območnih združenj Rdečega križa Slovenije na prizadetih območjih že ugotavljajo skupaj s komisijami za ocenjevanje škode, hkrati pa v sodelovanju z občinskimi in regijskimi štabi Civilne zaščite tudi pomagajo pri odpravljanju posledic.

Komentarji: