Razpis, ki je odnesel ministrico, razveljavljen

Minister za javno upravo je s sklepom, objavljenim v uradnem listu, odločil, da se razpis, ki je bil med vzroki za odstop njegove predhodnice, razveljavi.
Fotografija: Ko bodo znani izsledki notranje revizije, bodo z njimi seznanili javnost, so zagotovili na ministrstvu za javno upravo, ki ga je po odstopu Ajanović Hovnikove prevzel Props. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Ko bodo znani izsledki notranje revizije, bodo z njimi seznanili javnost, so zagotovili na ministrstvu za javno upravo, ki ga je po odstopu Ajanović Hovnikove prevzel Props. FOTO: Blaž Samec/Delo

Minister za javno upravo Franc Props je razveljavil razpis za krepitev aktivnih državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij (NVO), ki je bil med vzroki za odstop njegove predhodnice Sanje Ajanović Hovnik. Sprva je menda želel počakati vsaj na notranjo revizijo, ki pa glede na navedbe ministrstva naj ne bi bila še kmalu končana.

Nerazporejena sredstva bodo po zagotovilu ministrstva ostala namenjena razvoju nevladnih organizacij, saj bodo nadaljevali podpiranje njihovih projektov in programov. Predvidoma pa enakega razpisa, ki je bil zamisel Ajanović Hovnikove, ne nameravajo ponoviti.

Ko pa bodo znani izsledki notranje revizije, bodo z njimi seznanili javnost, so zagotovili na ministrstvu za javno upravo.

Pod drobnogled pa sta dogajanje vzeli tudi Komisija za preprečevanje korupcije in policija.

Kot je znano, je bil med izbranimi na razpisu tudi Inštitut za preučevanje enakosti spolov (IPES) pod vodstvom Kaje Primorac, ministričine prijateljice, s katero je imela tudi podjetje Smart center. Ajanović Hovnikova je ob nastopu mandata prepisala svoj delež na mamo.

Komentarji: