Šarcu niso ukradli identitete, ampak uporabili lažni profil

Vse svoje sledilce je po facebooku opozoril, da gre za prevaro. S policije so sporočili, da do zdaj v tem primeru niso prejeli prijave oziroma predloga za pregon.
Fotografija: O kraji identitete so Šarca obvestili uporabniki facebooka. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
O kraji identitete so Šarca obvestili uporabniki facebooka. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

V kabinetu predsednika vlade so v zvezi z današnjim opozorilom premierja Marjana Šarca, da nekdo v njegovem imenu z ukradeno identiteto komunicira preko facebookove aplikacije messenger, pojasnili, da v tem primeru ni prišlo do vdora v Šarčev osebni profil na facebooku, pač pa je bil narejen lažen profil na aplikaciji Messenger.

Na PU Ljubljana so pojasnili, da do zdaj v tem primeru niso prejeli prijave oziroma predloga za pregon. Tovrstno dejanje se sicer preganja le na predlog oškodovanca.

Predsednik vlade je danes na svojem facebook profilu sporočil, da nekdo v njegovem imenu z ukradeno identiteto komunicira prek facebookove aplikacije messenger. Vse svoje sledilce je opozoril, da gre za prevaro. O kraji identitete so Šarca obvestili uporabniki facebooka.

»S strani uporabnikov FB sem bil obveščen, da nekdo komunicira v mojem imenu preko fb messengerja. Nima fb profila, samo messenger. Na fotografiji je primer tovrstne komunikacije. Sam nikakor ne uporabljam takega načina komunikacije. Če ste dobili tovrstno sporočilo, ga ignorirajte, saj gre za lažni profil oziroma krajo identitete. Hvala za razumevanje in lep dan vsem,« je na svojem facebooku zapisal premier.

Poleg je priložil posnetek zaslona lažnega komuniciranja.



Komentarji: