Znova je bilo hudo: razkrite strehe, podrta drevesa, zalite kleti (VIDEO)

Za vzhodni del Slovenije je bila razglašena velika verjetnost toče, ponekod so se pojavile nevihte.
Fotografija: Toča je med drugim pobelila Pohorje. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Toča je med drugim pobelila Pohorje. FOTO: Oste Bakal

Štajersko in Prekmurje so zajele nevihte, ki so jih lokalno spremljala neurja s točo, silovitimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. 

Iz občine Ormož poročajo o poplavah. V Lešnici je meteorna voda zalila lokalno cesto in grozila stanovanjski hiši. Gasilci so ugotovili, da voda sama odteka in intervencija ni potrebna. V Ormožu je zalilo štiri kleti stanovanjskih hiš in poplavila cesto. Gasilci so iz poplavljenih objektov počistili naplavljeni mulj ter prečrpali okoli 20 kubičnih metrov vode. V naselju Mihalovci je zalilo klet hiše ter naplavilo mulj in gramoz na cestišče, zaradi močnega vetra pa se je na cesto podrlo drevo. Gasilci so iz kleti in garaže hiše prečrpali 20 kubičnih metrov meteorne vode, s ceste odstranili podrto drevo ter očistili in oprali cestišče na dolžini okoli 100 metrov. Na Dobravi je prav tako voda zalila klet.

Meteorna voda je težave povzročala tudi v občini Ljutomer in Destrnik. V naselju Nunska Graba je zaradi močnih nalivov in nanosa blata zalilo stanovanjsko hišo.



Placarju je meteorna voda zaradi zamešenih cestnih prepustov ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci so prepuste, ki so bili zamašeni s pokošeno travo, očistili in sprostili pretok vode.

V občini Rogaška Slatina pa so imeli težave z močnim vetrom. V Rogaški Slatini sta gasilca snela transparent, ki je visel preko ceste, ker ga je poškodoval močnejši veter. Okoli pol devete ure zvečer je v naselju Podplat udarila strela v drevo in ga zlomila. V kraju Zgornja Kostrivnica so morali gasilci pokriti okoli dva kvadratna metra strehe na stanovanjski hiši, ki jo je razkril veter.



Pred tem je neurje že zajelo nekatere dele Dolenjske. V Šentjerneju je voda delno poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Intervencija gasilcev ni bila potrebna, ker so domači vodo sami odstranili. Na Trgu gorjanskega bataljona je razkrilo 40 kvadratnih metrov pločevinste strehe in jo odneslo na dvorišče, na Trubarjevi cesti pa je razkrilo pločevinasto streho poslovnega objekta velikosti okoli 200 kvadratnih metrov. Gasilci so popravili poškodovano ostrešje in objekt pokrili s PVC-folijo, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Udari strel.
Udari strel.


Za vzhod in osrednji del države je bil razglašen rdeč alarm zaradi velike verjetnosti toče.

Velika verjetnost toče na vzhodu države.
Velika verjetnost toče na vzhodu države.


Ponoči se bo delno zjasnilo, napovedujejo vremenoslovci.



V soboto dopoldne bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod kratkotrajna megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo večinoma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju do 17, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

Tudi v nedeljo, ponedeljek in torek bo dokaj sončno s popoldanskimi nevihtami, še napovedujejo vremenoslovci

Komentarji: