Predstavitvena informacija

Skrb za zdravje tudi na delovnem mestu

Skrb za zdravje je naložba za prihodnost, zato dober delodajalec poskrbi za delovno okolje, prijazno do zdravja zaposlenih. 
Fotografija: Blaž Jaklič, sodelavec v logistiki
Odpri galerijo
Blaž Jaklič, sodelavec v logistiki

Ni skrivnost, da v službi preživimo veliko časa – po nekaterih statistikah kar tretjino svojega aktivnega življenja. Sedenje in nepravilna drža pred računalniškim zaslonom, nepravilno dvigovanje bremen, nezdrava prehrana in številne druge malenkosti dan za dnem vplivajo na naše zdravje. Pomembno je, da zanj skrbimo tudi na delovnem mestu. Z delodajalcem, ki ima posluh za zaposlene, je to vsekakor lažje.

1,2,3, gremo!

Podjetje HOFER s številnimi ukrepi skrbi za zdravje svojih zaposlenih in jim poleg rednih zdravniških pregledov ponuja obsežen program zdravstvene preventive, brezplačne delavnice na temo zdrave prehrane, športne delavnice s priljubljenim trenerjem Janom Kovačičem ter druga praktična izobraževanja o varnosti in zdravju na delovnem mestu.

Ker podjetje spodbuja k športnemu udejstvovanju, se sodelavci skupaj pogosto udeležujejo različnih tekov in ekipnih športov. HOFER zaposlenim krije strošek prijavnine na izbrane športne prireditve. Konec maja 2018 se je več kot 150 sodelavk udeležilo priljubljenega dm teka za ženske v ljubljanskem Tivoliju. Zaposleni se udeležujejo tudi Ljubljanskega maratona, Maratona treh src v Radencih, Maratona Franja in številnih drugih dogodkov.
 
»Podjetje nam krije stroške prijavnine na športne dogodke, zato se jih redno udeležujem, da izkoristim priložnost,« pravi Blaž Jaklič, sodelavec v logistiki in doda: »HOFER gradi na odlični ekipi, zato tudi izbira ljudi, ki skupaj dobro sodelujejo. Uigrane ekipe se ne da kupiti.«
 
  
   
Športno druženje tudi zunaj pisarne


Športno udejstvovanje ne vpliva le na zdravje, ampak je tudi dober način za krepitev ekipnega duha in zaupanja med sodelavci, ki ga ti vedno prenesejo tudi na delovno mesto.
 
Podjetje HOFER v Sloveniji združuje raznolik profil poklicev – od prodajalcev, pravnikov, grafičnih oblikovalcev, sodelavcev v nabavi in logističnem centru pa do strokovnjakov za IT, marketing in odnose z javnostmi. Katka Seršen, menedžerka v oddelku HR, pravi: »Pri nas je sodelovanje med oddelki zelo pomembno, zato mora naše delo temeljiti na zaupanju.«
 

Katka Seršen, menedžerka v oddelku HR
Katka Seršen, menedžerka v oddelku HR

 
Zdravi in zadovoljni zaposleni pomembno vplivajo na uspešnost podjetja. Brigita Jäger, strokovna sodelavka v oddelku marketinga, o pomenu dobrega vzdušja na delovnem mestu dodaja: »Na delovnem mestu ne sme manjkati pozitivne naravnanosti, veselja do dela, strokovnosti in medsebojnega zaupanja. Pri svojih sodelavcih cenim timsko delo, pripravljenost pomagati, zaupanje, iskrenost in prijateljstvo, saj naši odnosi segajo tudi zunaj zidov pisarne.« 
 

HOFER jeve ugodnosti in prosta delovna lahko preverite na karierni spletni strani kariera.hofer.si.

Več iz te teme: