Sova na posnetku pričanja Bobnarjeve in Lindava ugotovila tajnost podatka

Sova je opravila vpogled v zvočni posnetek tajnega pričanja Tatjane Bobnar in Boštjana Lindava na zaprtem delu parlamentarne komisije.
Fotografija: Tega, da bi bila Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav ovadena zaradi izdaje tajnih podatkov, niso potrdili ne Sova, ne specializirano državno tožilstvo in ne policija. FOTO Nace Hočevar/STA
Odpri galerijo
Tega, da bi bila Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav ovadena zaradi izdaje tajnih podatkov, niso potrdili ne Sova, ne specializirano državno tožilstvo in ne policija. FOTO Nace Hočevar/STA

Sova je na povabilo Miha Lamuta, poslanca Gibanja Svoboda in predsednika parlamentarne komisije, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, opravila vpogled v zvočni posnetek in zapisnik tajnega pričanja nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar ter nekdanjega vodje policije Boštjana Lindava na zaprtem delu te komisije, je zvečer poročala TV Slovenija. Ugotovila je, da je bil eden od omenjenih podatkov tajen.

image_alt
Policija opravila pogovor z Bobnarjevo, z Golobom (še) ne

Kot navaja MMC, so iz komisije sporočili, da so v sredo prejeli odgovor Sove, iz katerega izhaja, da je »podatek, naveden v zvočnem zapisu in prepisu zvočnega zapisa zaprtega dela 2. nujne seje preiskovalne komisije, podatek, ki ga agencija v skladu z zakonom o tajnih podatkih opredeljuje kot tajni podatek, in sicer stopnje tajnosti tajno«.

image_alt
Lindav zanika očitke o razkrivanju tajnih podatkov

Pred tednom dni je sicer v javnost prišla novica, da naj bi Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava zaradi razkrivanja tajnih podatkov. Sta na pričanju potrebovala odvezo molčečnosti?

Tako zagovornik Bobnarjeve Luka Švab kot zagovornik Lindava Gregor Verbajs sta prepričana, da do izdaje tajnih podatkov lahko pride le, kadar so ti razkriti nepoklicanim osebam, kar pa poslanci, ki so člani preiskovalne komisije, niso.

image_alt
Protikorupcijska komisija zaznala sume za preiskavo

Uradne potrditve, da bi bila Bobnarjeva in Lindav ovadena zaradi izdaje tajnih podatkov, sicer še vedno ni. Tega niso potrdili ne Sova, ne specializirano državno tožilstvo in ne policija.

 

 

Preberite še:

Komentarji: