Predstavitvena informacija

Spoštovanje je več kot beseda

Spoštovanje je vrednota, ki jo moramo negovati vsak dan, so prepričani pri HOFERju. Z lastnim projektom ozaveščanja, ki so ga poimenovali Negujmo spoštovanje, tako osvetljujejo nasilje nad ženskami.
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Žrtev nasilja vsaka 5. ženska v Sloveniji
Spoštovanje je naša temeljna pravica, ki pa je žal še vedno prevečkrat kršena. Ena najbolj razširjenih oblik nespoštovanja je nasilje nad ženskami, saj je žrtev še vedno vsaka 5. ženska v Sloveniji. Nasilje se pojavlja v vseh družbenih skupinah, žrtve pa ga pogosto doživljajo od svojih partnerjev oziroma oseb, ki jim najbolj zaupajo.
 
Začetna donacija, namenjena žrtvam nasilja

Pri HOFERju tudi letos pozivajo moške in ženske, da s spoštljivimi medsebojnimi odnosi vsak dan posebej skrbijo za enakopravnost med spoloma. S svojim delovanjem podpirajo različne socialne organizacije in društva, ki pomagajo posameznikom in skupinam, zato tudi letos nadaljujejo ozaveščanje in projekt začenjajo z donacijo v vrednosti 4800 evrov, ki jo namenjajo varnim hišam in materinskim domovom v Sloveniji.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 
Izkažite spoštovanje v podporo žrtvam nasilja
Poleg podpore žrtvam nasilja je pomembno izpostaviti izvajanje preventivnih ukrepov. Eden od teh je tudi ozaveščanje, s čimer si pri HOFERju prizadevajo, da bi tovrstne situacije preprečili. V ta namen so v okviru lastne iniciative Danes za jutri oblikovali projekt Negujmo spoštovanje, ki ga izvajajo že drugo leto zapored. V podporo žrtvam nasilja tako vse od 25. novembra, mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami, do konca februarja 2019 namenjajo 10 centov od nakupa izbranih petih izdelkov za nego lastne blagovne znamke OMBIA varovankam slovenskih materinskih domov in varnih hiš pri Socialni zbornici Slovenije. Pri HOFERju pozivajo: »Z majhnimi koraki lahko prispevamo k velikim spremembam v družbi. Spoštovanje je lahko naš prvi korak.«

Foto: HOFER
Foto: HOFER