Stroški za zdravljenje malega Krisa javno dostopni

Po podpisu donatorske pogodbe med Zvezo prijateljev mladine Slovenije in Društvom Palčica Pomagalčica lahko porabo 2,3 milijona evrov sredstev spremljate na spletni strani ZPMS.
Fotografija: Enaindvajsetmesečni Kris Zudich s spinalno mišično atrofijo je odpotoval v ZDA, kjer ga bodo zdravili v kliniki UCLA v Los Angelesu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Enaindvajsetmesečni Kris Zudich s spinalno mišično atrofijo je odpotoval v ZDA, kjer ga bodo zdravili v kliniki UCLA v Los Angelesu. FOTO: Leon Vidic/Delo

Kris Zudich je konec prejšnjega tedna skupaj s svojima staršema, zdravniki in ekipo srečno pristal v Ameriki, kjer ga čaka zdravljenje v kliniki UCLA (The University of California) v Los Angelesu. Po največji dobrodelni akciji v državi za zbiranje sredstev za Krisa s spinalno mišično atrofijo in davčnih zapletih sta Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) ter Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki s podpisom donatorske pogodbe, s katero je ZPMS prevzela donatorska sredstva v višini 2.300.000 evrov, dogovorili za plačevanje stroškov za zdravljenja malega dečka Krisa.

Kot so danes sporočili iz ZPMS, bo poraba sredstev za zdravljenje razvidna na njihovi spletni strani.



ZPMS v tem tednu pričakuje še donacijo za kritje stroškov letalskega prevoza v višini 129.000 evrov, račun bodo poravnali po prejemu sredstev.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo

Komentarji: