Tonin: NSi ne more sodelovati pri alternativnih vladnih poskusih

Jože P. Damijan je v četrtek potrdil, da je programski dokument z vabilom k pogovorom poslal tudi prvakom koalicijskih SMC, NSi in DeSUS.
Fotografija: Prvak NSi Matej Tonin se je danes srečal z vodilnim pobudnikom koalicije ustavnega loka Jožetom P. Damijanom. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Prvak NSi Matej Tonin se je danes srečal z vodilnim pobudnikom koalicije ustavnega loka Jožetom P. Damijanom. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Prvak NSi Matej Tonin se je danes srečal z vodilnim pobudnikom koalicije ustavnega loka Jožetom P. Damijanom. Kot je po srečanju Tonin zapisal na twitterju, da je bil pogovor kosntruktiven, a da NSi »ne more sodelovati pri alternativnih vladnih poskusih«.
 
Kot je zapisal, je Damijanu povedal, »da je pred Slovenijo največja preizkušnja po osamosvojitvi, ki terja stabilno in operativno vlado«. Ob tem pa je dodal, da bodo vedno podpirali dobre predloge opozicije.

Damijan je v četrtek potrdil, da je programski dokument, v katerem so se štiri opozicijske stranke poenotile o ključnih programskih prioritetah alternativne, nove vlade do volitev 2022, z vabilom k pogovorom poslal tudi prvakom koalicijskih SMC, NSi in Desusu.

V SMC so že v četrtek ocenili, da je čas, ki so si ga opozicijske stranke izbrale za poskus oblikovanja nove večine, zaradi težkih epidemioloških razmer neprimeren. V Desusu pa so navedli, da se bodo še pogovorili o tem, ali se bodo vabilu odzvali pred strankinim volilnim kongresom, ki bo 28. novembra.

Preberite še:

Komentarji: