Tovornjak trčil v predoru, nesreča zaprla avtocesto

Zastoji nastajajajo na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Špela Ankele

V predoru Jasovnik na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane se je zgodila nesreča, ko je 30-letni voznik tovornjaka trčil v varovalni meh. V nesreči je voznik, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, utrpel lažje telesne poškodbe, reševalno vozilo ga je odpeljalo v klinični center Ljubljana, je sporočila policija.

Zaradi prometne nesreče je bila štajerska avtocesta zaprta med Vranskim in Trojanami med približno 15. in 16. uro. Obvoz za osebna vozila je bil možen po regionalnih cestah Vransko - Trojane, kjer je tudi nastajal zastoj, ali Vransko - Tuhinj - Kamnik.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona dolga približno tri kilometre, saj občasno zapirajo predor zaradi mejne kontrole na avstrijski strani. Zastoji so še ne cesti Šmarje - Koper, na primorski avtocesti pa je zaradi okvare vozila oviran promet med Vrhniko in Logatcem proti Kopru, poroča prometno-informacijski center.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje ter Obrežje.

Cesta Trbovlje - Boben - Hrastnik na odseku Ojstro - Ostenk bo do 17. ure zaprta zaradi prireditve.

Popolne zapore avtocestnih priključkov:
- zaprt je izvoz Postojna na primorski avtocesti iz smeri Kopra, predvidoma do 11. 6. Uvoz proti Ljubljani je odprt;
- izvoz in uvoz Vodice na gorenjski avtocesti iz Jesenic proti Ljubljani, predvidoma do 11. 6. Obvoz je preko Brnika in Šmartnega;
- izvoz in uvoz Ajdovščina na vipavski hitri cesti iz smeri razcepa Nanos proti Novi Gorici, predvidoma do 12. 6. Obvoz preko Vipave in Sela.

Komentarji: