Šest kilometrski zastoj pred mejnim prehodom Gruškovje

Zastoj pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je dolg šest kilometrov, gneča tudi na štajerski avtocesti pred Vranskim proti Ljubljani.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel/Delo

Na mejnih prehodih s Hrvaško je tudi danes povečan promet. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo eno uro, pri izstopu iz države pa več kot dve uri. Zastoj je tudi na mejnem prehodu Dobovec, kjer čakajo vozniki osebnih vozil pri izstopu iz države dve uri. Na mejnem prehodu Dragonja čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo eno uro, pri izstopu iz države pa pol ure. Vozniki osebnih vozil čakajo tudi na mejnem prehodu Rogatec pri izstopu iz države do ene ure, na mejnem prehodu Sečovlje pa je enourna čakalna doba pri vstopu v državo.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo


Prometno-informacijski center voznike opozarja, naj v zastoju ne zapuščajo svojih vozil.

Zastoj je sicer tudi pred mejnim prehodom Šentilj proti Sloveniji in za mejnim prehodom proti Mariboru pred delovno zaporo. Dolg je dva kilometra, poroča prometno-informacijski center.

Pri izstopu iz države pa je treba čakati tudi na mejnem prehodu Dobovec, in sicer približno uro. V Zgornjem Leskovcu se pri izstopu čaka pol ure, do pol ure pa pa pri izstopu iz države za prestop meje čakajo tudi na mejnih prehodih Jelšane in Vinica.
 

Druge posebnosti


V turistični sezoni, do prvega konca tedna v septembru, velja po Sloveniji omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah. Omejitev velja danes do 21. ure, na primorskih cestah do 22. ure.

Zaradi predsedovanja Slovenije Svetu EU, bodo v juliju na relaciji Brnik letališče-Brdo pri Kranju-Ljubljana dnevno kolone vozil s spremstvom. Na posameznih odsekih so možni tudi zastoji ali kratkotrajne zapore cest.
Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše v smeri Zadobrove promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Regionalna cesta Škofljica-Šmarje Sap bo zaradi rekonstrukcije zaprta od ponedeljka, 5. 7., predvidoma do konca avgusta.

Komentarji: