Predstavitvena informacija

V dveh tednih sta ročno strla eno tono orehov

Na vrtu Tine in Marka sta že dolgo uspevala domača sadje in zelenjava; svoj vrtiček sta obdelovala tudi njuna otroka. Potem pa sta se zakonca odločila za naložbo v 108 kilometrov oddaljen nasad orehov …
Fotografija: Foto: Aljosarebolj.com
Odpri galerijo
Foto: Aljosarebolj.com

V letih pridnega dela se jima je nabralo dovolj denarja za naložbo v prihodnost in ocenila sta, da to ne bo nepremičnina, saj ni v skladu z življenjskim slogom njune družine. Tesno so povezani z naravo, tudi otroka cenita domače pridelke in se zavedata pomena zdrave prehrane. Tina s hrano, pridelano doma, rada eksperimentira v kuhinji ter vedno znova izumlja in dopolnjuje okusne polnovredne obroke. Z darovi z domačega vrta je rada obdarila tudi bližnje.
 
Nakup petega največjega nasada orehov
Denarja za svoje pridelke nista sprejemala vse do prve letine orehov v nasadu, ki sta ga kupila s prihranki. Velik je kar 4 hektarje in velja za petega največjega v državi. Tja sta prišla le s preprosto kosilnico in čakalo ju je ogromno dela. Ko so drevesa prvič obrodila, sta vse ročno obrala. Z njimi sta napolnila kar 70 vreč in jih ročno strla kar eno tono. Zaslužek sta nato vložila v nakup novih 160 dreves in novo kosilnico, Mark pa je pustil službo in nasadu posvetil ves svoj čas.
 


Mul'c za vso družino
Orehi so tako postali velik del njihove vsakodnevne prehrane, saj jih je Tina z novimi domiselnimi eksperimenti odlično vpeljala v doma narejene jedi. Ker imajo otroci radi kašice, je nato ustvarila žitni obrok v več okusih, ki je bil predstavljen v 2. oddaji 3. sezone Štartaj Slovenija. Imenuje se Mul'c in je postal že pravi hit med družinskimi obroki. Najdete ga v štirih okusih, in sicer: kakav, lešnik, kokos in oreh. Pripravljen je hitro ter vas nasiti in napolni z energijo.

Foto: Aljosarebolj.com
Foto: Aljosarebolj.com


Preberite še: