V Kopru doslej največja ladja francoske družbe CMA CGM

366 metrov dolgo in 48 metrov široko ladjo sta si ogledali tudi veleposlanica Francije Florence Levy in predsednica uprave Luke Koper Nevenka Kržan.
Fotografija: Ladja T. Roosevelt lahko naloži več kot 14.402 kontejnerski enoti in je največja ladja družbe CMA CGM, kar jih je doslej prispelo v Slovenijo. FOTO: Englishanne/Wikipedia
Odpri galerijo
Ladja T. Roosevelt lahko naloži več kot 14.402 kontejnerski enoti in je največja ladja družbe CMA CGM, kar jih je doslej prispelo v Slovenijo. FOTO: Englishanne/Wikipedia

V koprskem pristanišču so v nedeljo privezali ladjo T. Roosevelt, ki lahko naloži več kot 14.402 kontejnerski enoti in je tako največja ladja družbe CMA CGM, kar jih je doslej prispelo v Slovenijo, so danes sporočili iz Luke Koper.

Ladja je vključena v tedenski neposredni linijski servis z Daljnega vzhoda, so pojasnili.

366 metrov dolgo in 48 metrov široko ladjo sta si danes ogledali tudi veleposlanica Francije v Sloveniji Florence Levy in predsednica uprave Luke Koper Nevenka Kržan.

V Koper so sicer že prispele tudi nekoliko večje ladje drugih družb. Tudi prejšnji teden je bila na kontejnerskem terminalu ladja Maersk Horsburg z zmogljivostjo nad 15.200 enot.

V lanskem letu so v Kopru pretovorili več kot milijon kontejnerskih enot, kar je največ med jadranskimi pristanišči.

Več iz te teme:

Komentarji: