V stranki so zgladili nesoglasja, delovali bodo kot stranka sredine

Odločili so se, da bodo delovali skupno in ne bodo dovolili, da jih razdirajo drugi ali da se razdvajajo sami, je povedala začasna vodja stranke Brigita Čokl.
Fotografija: V Desusu so se odločili, da bodo delovali skupno, da ne bodo dovolili, da jih razdirajo drugi ali da se razdvajajo sami, je dejala Čoklova in napovedala, da bodo stranka sredine. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
V Desusu so se odločili, da bodo delovali skupno, da ne bodo dovolili, da jih razdirajo drugi ali da se razdvajajo sami, je dejala Čoklova in napovedala, da bodo stranka sredine. FOTO: Voranc Vogel/Delo

V Desusu so na današnjem zasedanju izvršnega odbora in sveta stranke zgladili nesoglasja, ki so v zadnjih dneh odmevala med strankinimi poslanci in začasno vodjo Desusa Brigito Čokl. Odločili so se, da bodo delovali skupno, da ne bodo dovolili, da jih razdirajo drugi ali da se razdvajajo sami, je dejala Čoklova in napovedala, da bodo stranka sredine.

Poslanci Franc Jurša, Branko Simonovič in Ivan Hršak so namreč konec minulega tedna prek odvetnika od Čoklove zahtevali preklic njenih izjav o njihovem ravnanju, zlasti glede tega, da »bo treba nad poslance s palico, da so korenčki premalo in da so kot pobalini«. Čoklova pa je prek svoje odvetnice sporočila, da izjav ne bo preklicala.

FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo


Danes smo dosegli en mejnik v naši zgodovini. Imeli smo zelo konstruktivno razpravo in mislim, da smo se prvič, vsaj v mojem mandatu, pogovarjali tako, kot se pogovarja med razumnimi ljudmi, je v današnji izjavi po zasedanju organov stranke sprva povedala Čoklova. Po njenih besedah so razčistili vse dileme in vprašanja ter ugotovili, da obstajajo minimalne oz. skupne osnove, na katerih bodo delali. Odločili so se, da bodo sodelovali in da gredo s tega sestanka s kombinacijo, s katero so vsi zadovoljni. Torej, da je za stranko in za poslansko skupino dobro le tisto, kar je dobro za njihovo članstvo, podpornike in volivce.
»Zavedamo se, da smo v tem prostoru tarče. Odločili smo se, da bomo delovali skupno, da ne bomo dovolili, da nas drugi razdirajo in ne bomo dovolili, da se razdvajamo sami,« je povedala Čoklova.

Napovedala je, da bodo delovali kot stranka sredine ter se v tem kontekstu ne bodo dali zmotiti. »Zdrav razum je tista stvar, na katero sem vedno stavila. Veseli me, da je to danes prevladalo v naših pogovorih,« je dodala.

Odločili so se, da bodo sodelovali in da gredo s tega sestanka s kombinacijo, s katero so vsi zadovoljni. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odločili so se, da bodo sodelovali in da gredo s tega sestanka s kombinacijo, s katero so vsi zadovoljni. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Tako vsi ostajajo na svojih položajih in tudi s pravnimi mnenji, grožnjami ali postopki po zagotovilih Čoklove ne bodo nadaljevali. »Segli smo si v roko in ugotovili, da se te zadeve ne bodo nadaljevale,« je dejala in pritrdila, da pravnikov ne potrebujejo več.
Tudi po besedah vodje poslanske skupine Franca Jurše so danes ugotavljali, kam njihova stranka gravitira in zaključili so, da so sredina. »To pomeni, da imamo članstvo tako z leve kot z desne strani. Temu primerno se moramo odzivati,« je povedal. Po njegovih besedah imajo ideologijo na levi in na desni strani, o teh zadevah pa se bodo morali v stranki precej pogovarjati.

Tako so dali tudi pobudo, da čim več predlogov zakonov, ki prihajajo v DZ, obravnavajo tudi strankina delovna telesa ter zavzamejo stališče. »Se bo pa tudi zgodilo, da bodo poslanci v skladu z 82. členom ustave kakšno stvar izglasovali tako, kot oni mislijo, torej na podlagi svoje vesti,« je še opozoril Jurša.

Preberite še:

Komentarji: