Vlada za razgledni stolp v Rogaški Slatini dva milijona evrov

Občina Rogaška Slatina je projekt uvrstila med glavne investicije v okviru strategije razvoja turistične destinacije Rogaška Slatina za obdobje 2020–2027.
Fotografija: S projektom želi občina prispevati k dvigu konkurenčnosti turističnega gospodarstva v občini in regiji ter povečati obseg turistične dejavnosti, kar prinaša ugoden vpliv na nadaljnji razvoj turističnih destinacij in regij, so pojasnili. FOTO: Arhiv občine Rogaška Slatina
Odpri galerijo
S projektom želi občina prispevati k dvigu konkurenčnosti turističnega gospodarstva v občini in regiji ter povečati obseg turistične dejavnosti, kar prinaša ugoden vpliv na nadaljnji razvoj turističnih destinacij in regij, so pojasnili. FOTO: Arhiv občine Rogaška Slatina

Vlada je na današnji dopisni seji v veljavni načrt razvojnih programov 2022–2025 državnega proračuna uvrstila projekt gradnje razglednega stolpa Kristal v občini Rogaška Slatina. Tej je odobrila sofinanciranje upravičenih stroškov investicije v višini največ dveh milijonov evrov, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Občina Rogaška Slatina je projekt uvrstila med glavne investicije v okviru strategije razvoja turistične destinacije Rogaška Slatina za obdobje 2020–2027. S projektom želi občina prispevati k dvigu konkurenčnosti turističnega gospodarstva v občini in regiji ter povečati obseg turistične dejavnosti, kar prinaša ugoden vpliv na nadaljnji razvoj turističnih destinacij in regij, so pojasnili.

S projektom bodo obenem ustvarjena tako nova delovna mesta, in sicer neposredno pet zaposlitev v organizaciji poslovanja po zaključku investicije, kot tudi posredno multiplikativni učinki na gospodarstvo. Kot so poudarili, se projekt izvaja v degradiranem urbanem območju, kar pomeni, da prinaša revitalizacijo oziroma aktiviranje še neizkoriščenih potencialov turistične destinacije.

O postavitvi 106 metrov visokega stolpa so se decembra 2020 izrekli prebivalci občine na referendumu in jo večinsko podprli. Naložba v ta projekt bo predvidoma znašala 3,7 milijona evrov. Gradbeno dovoljenje za razgledni stolp je slatinska občina pridobila julija lani, po njenih pričakovanjih bi bila lahko postavitev stolpa končana v začetku leta 2023.

Preberite še:

Komentarji: