Za osebno asistenco in brezposelne prerazporejenih 36 milijonov evrov

Okoli 2,6 milijona evrov so znotraj finančnih načrtov ministrstev za zdravje in za delo namenili za interventne ukrepe za posledice covida-19.
Fotografija: Približno 36,3 milijona evrov bo namenjnih izvajanju zakona o osebni asistenci in transferjem za brezposelne. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Približno 36,3 milijona evrov bo namenjnih izvajanju zakona o osebni asistenci in transferjem za brezposelne. FOTO: Tadej Regent/Delo

Vlada je na dopisni seji znotraj finančnega načrta ministrstva za delo prerazporedila približno 36,3 milijona evrov za izvajanje zakona o osebni asistenci in transferje za brezposelne, so sporočili po seji.

Po okoli 2,6 milijona evrov pa so znotraj finančnih načrtov ministrstev za zdravje in za delo namenili za interventne ukrepe s področja obvladovanja in blaženja posledic covida-19 oziroma plačilo obveznosti, povezanih s covidom-19.

Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so iz splošne proračunske rezervacije medtem namenili dva milijona evrov za plačilo kotizacije – garancije za izvedbo svetovnega prvenstva v odbojki, ki bo potekalo med 26. avgustom in 11. septembrom na Poljskem in v Sloveniji.

Preberite še:

Komentarji: