Za superradar odšteli slabih 77.000 evrov

Po dodatnih pogajanjih je Molu uspelo znižati ceno prvotne ponudbe.
Fotografija: Na javno naročilo je prispela le ena ponudba, in sicer istega proizvajalca kot lani. Pogodba je bila podpisana 17. avgusta. FOTO: Leon Vidic/Delo 
Odpri galerijo
Na javno naročilo je prispela le ena ponudba, in sicer istega proizvajalca kot lani. Pogodba je bila podpisana 17. avgusta. FOTO: Leon Vidic/Delo 

Ljubljanska občina je javno naročilo za dobavo in postavitev radarja objavila konec junija, na razpis pa se je prijavil en sam ponudnik –​ Intermatic inženiring & consulting. Prejšnji mesec smo pisali, da je prvotna ponudba družbe znašala 80.837 evrov z DDV, po dodatnih pogajanjih z občino pa jim je uspelo znižati ceno prvotne ponudbe.

Radar tipa jenoptik robot, multaradar C SD580 bo podjetje tako dobavilo za malo manj kot 77.000 evrov. Lokacije novega radarja še niso izbrali, pri izbiri pa bodo upoštevali predloge in priporočila posameznih četrtnih skupnosti. Upoštevali bodo tudi priporočila, ki jih je izdala agencija za varnost prometa, ter analizo podatkov o prometnih nesrečah.

Postopek javnega naročila je Mol začel že sredi poletja, namen nakupa pa so upravičili s pojasnilom, da želijo izboljšati prometno varnost. Sprejeti ukrepi so skladni s pobudo Vizija 0 (WE Live Vision Zero), ki v okviru Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč želi iskati rešitve, s katerimi lahko omilimo tragične posledice najhujših prometnih nesreč.

Informacije o lokaciji postavitve novega radarja bodo javnosti posredovali pred začetkom merjenja hitrosti.


 

Preberite še:

Komentarji: