Janša zadovoljen z odzivom prostovoljcev za Kijev

Potem ko se je najprej pojavilo ime Janševe desne roke v kabinetu, je sledilo še eno - v Kijev naj bi šel podpolkovnih Slovenske vojske.
Fotografija: »Vesel sem, da smo po javnem pozivu dobili prijave prostovoljcev. Gre za kolege iz različnih resorjev, tam so že delovali v preteklosti,« je dejal premier Janez Janša. Foto: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
»Vesel sem, da smo po javnem pozivu dobili prijave prostovoljcev. Gre za kolege iz različnih resorjev, tam so že delovali v preteklosti,« je dejal premier Janez Janša. Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Predsednik vlade Janez Janša se je na novinarski konferenci, na kateri so sicer koalicijski prvaki predstavljali dosežke vlade pred jutrišnjim uradnim začetkom volilne kampanje, odzval na neuradne informacije o začasnih diplomatskih predstavnikih, ki jih Slovenija pošilja v Ukrajino.

»Vesel sem, da smo po javnem pozivu dobili prijave prostovoljcev. Gre za kolege iz različnih resorjev, tam so že delovali v preteklosti. Imeli bodo polna pooblastila za ta urgentni čas,« je dejal. Na vprašanje, kdo se odpravlja v Kijev in kdaj, ni želel odgovoriti.

Najprej se je že dopoldne pojavila informacija, da bo v Kijev kot začasni odpravnik poslov odšel brigadir Slovenske vojske Bojan Pograjc, ki je trenutno v kabinetu predsednika vlade odgovoren za vojsko in Nato (informacijo so potrdili tudi viri blizu vlade), toda nato se je kmalu pojavilo še eno ime - v Kijevo naj bi odšel podpolkovnik Slovenske vojske Boštjan Lesjak.

Bojan Pograjc v ozadju ob obisku Janeza Janše v Kijevu. FOTO: Zajem zaslona
Bojan Pograjc v ozadju ob obisku Janeza Janše v Kijevu. FOTO: Zajem zaslona

Pograjc je, preden je bil imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, veljal za kandidata za mesto načelnika generalštaba Slovenske vojske, vendar se s tem ni strinjal obrambni minister Matej Tonin. Pograjc je bil tudi del ekipe, ki je z Janšo nedavno obiskala Kijev, Lesjak pa je po dostopnih podatkih pred časom že služboval v Ukrajini.

Preberite še:

Komentarji: