Predstavitvena informacija

Založniki spet priskočili na pomoč! Zdaj s posebnimi brezplačnimi delovnimi zvezki za tisk

Za učence, ki zaradi različnih razlogov nimajo tiskanih delovnih zvezkov in je zato njihov pouk na daljavo otežen, sta založbi Rokus Klett in Modrijan izobraževanje pripravili posebne brezplačne različice delovnih zvezkov v formatu PDF, ki jih lahko učenci v času epidemije koronavirusa natisnejo na domačih tiskalnikih.
Fotografija: www.korona.rokus-klett.si FOTO: Založba Rokus Klett
Odpri galerijo
www.korona.rokus-klett.si FOTO: Založba Rokus Klett

Brezplačne, na novo pripravljene datoteke s poglavji za zadnje mesece šolskega leta so učencem od 6. do 9. razreda na voljo na novi spletni strani korona.rokus-klett.si. V enaki obliki so dostopni tudi deli vadnic Znam za več z dodatnimi razlagami in vajami.

Številni učitelji, ki sicer ne uporabljajo delovnih zvezkov, in tudi starši učencev so se obrnili na založbi ter izrazili stisko in potrebo po tej možnosti. Tisti učitelji, ki pri pouku redno uporabljajo delovne zvezke, pa poročajo, da so jim prav ti v trenutni situaciji rešili mnogo težav in prihranili veliko časa. Nastala situacija, ki kaže na nenadomestljivost uporabe delovnih zvezkov, bo morda prispevala k boljšim odločitvam staršev in učiteljev glede izbire teh gradiv za naslednje šolsko leto.
 

Založbi Rokus Klett in Modrijan izobraževanje prvi ponudili tudi prosto dostopna elektronska in interaktivna gradiva

 
Po priporočilih šolskega ministrstva naj bi se učenci v tem času učili iz učbenikov in delovnih zvezkov ter interaktivnih gradiv. Založbi Rokus Klett in Modrijan izobraževanje sta že takoj prve dni po zaprtju šol učencem, staršem in učiteljem omogočili brezplačno uporabo interaktivnih učnih gradiv na spletnih portalih www.iRokus.si, www.iRokusPlus.si, www.Lilibi.si, www.radovednih-pet.si, www.modrijan-izobrazevanje.si in www.znamzavec.si, ne glede na to, gradivo katere založbe sicer uporabljajo.

Elektronska in interaktivna gradiva vsebujejo številne izobraževalne filme svetovnih ponudnikov (vse v slovenščini), 2D- in 3D-animacije, simulacije, virtualne modele, interaktivne naloge in druge dodatke, ki učencem omogočajo boljšo ponazoritev učne snovi in jim olajšajo učenje, tudi na daljavo.
Poleg tega so pri obeh založbah omogočili tudi dostop do vseh interaktivnih vadnic z vajami za ponavljanje in utrjevanje znanja (zbirka iZnam za več na www.znamzavec.si).

FOTO: Založba Rokus Klett
FOTO: Založba Rokus Klett

 

Zmagovalna formula za prihodnost: kombinacija tiskanih in interaktivnih učnih gradiv


V zadnjih tednih, odkar so e-gradiva prosto dostopna, so v založbah Rokus Klett in Modrijan izobraževanje zabeležili desetkratno povečanje registracij na spletnih straneh z interaktivnimi učnimi gradivi. Kot kaže, se je kombinacija elektronskih in tiskanih gradiv izkazala kot uspešen model učenja oz. poučevanja tudi na daljavo.