Zimske razmere na Vršiču

Sneg se oprijema vozišča, zato je nujna zimska oprema, sporočajo s kranjske policijske uprave. V prihodnjih dneh bo spet topleje.
Fotografija: Danes na cesti proti Vršiču FOTO: Policijska Uprava Kranj
Odpri galerijo
Danes na cesti proti Vršiču FOTO: Policijska Uprava Kranj

Minuli konec tedna smo že lahko začutili prve jesenske temperature in zaznali, kako hitro se krajša dan, danes zjutraj pa smo prejeli informacije o snegu na Vršiču.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je na cesti na ta gorski prelaz obvezna zimska oprema – kdor je nima, naj se raje izogne tej poti. Napovedali so še, da bo vzdrževalec ceste izvedel pluženje.

Cesta je prevozna le z zimsko opremo. FOTO: Policijska uprava Kranj
Cesta je prevozna le z zimsko opremo. FOTO: Policijska uprava Kranj


Po preostali Sloveniji smo se sicer večinoma prebudili v deževno jutro. V Piranu so zaradi visokega plimovanja morja in močnega vetra celo sprožili sireno. Burja bo dopoldne ponehala, a bo morje ves dan še rahlo do zmerno vzvalovano, poročajo vremenoslovci.

Do večera naj bi se povsod razjasnilo, vsem tistim, ki so že nameravali začeti s kurilno sezono, pa je dežurni meteorolog na Arsu Janez Markošek sporočil, da hladno vreme te dni še ne pomeni dokončnega slovesa toplih obdobij.

Kot je še za STA povedal Markošek, bo razmeroma hladno s temperaturami med 9 in 16 stopinj Celzija še danes, že v torek bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo in temperaturami do 19 stopinj, v sredo in četrtek pa se bodo temperature še bolj približale dvajsetici.

Več iz te teme:

Komentarji: