Blanco Fernandez Ochoo našli na vrhu Peñote

Španska policija je potrdila, da je pogrešana nekdanja alpska smučarka mrtva. Poškodbe kažejo na možnost padca. 
Fotografija: Vrh gore La Peñota, kjer so našli pogrešano. FOTO: Wikipedia
Odpri galerijo
Vrh gore La Peñota, kjer so našli pogrešano. FOTO: Wikipedia

Po nekajdnevni obsežni iskalni akciji iskanja so se uresničile najbolj črne napovedi. Pripadnik španske paravojaške policijske enote Guardia Civil je s pomočjo službenega psa na gori La Peñota, blizu Cercedille, v pogorju Sierre de Guadarrama, našel truplo Blance Fernández Ochoa.

Za zdaj uradni vzrok smrti še ni znan, poškodbe na glavi pa naj bi kazale na to, da je po vsej verjetnosti padla, poroča časnik El Pais. Šestinpetdesetletnico so nazadnje kamere posnele 24. avgusta v nakupovalnem središču blizu Madrida, ko je kupovala živila.


Obsežna akcija


Iskalna akcija, ki naj bi bila ena najobsežnejših v okolici Madrida sploh, je potekala v razgibanem, hribovitem območju na površini 3000 hektarov. Sodelovalo je 300 pripadnikov varnostnih sil in več kot 100 prostovoljcev, nekdanjo smučarko pa so iskali s psi, brezpilotniki in helikopterji.

Še kot aktivna smučarka v Crans Montani leta 1987. FOTO: Joco Žnidaršič
Še kot aktivna smučarka v Crans Montani leta 1987. FOTO: Joco Žnidaršič


Ochoa je je več kot desetletje tekmovala tudi s slovenskimi smučarkami, Veroniko Šarec, Matejo Svet in Katjušo Pušnik. Slovenski navdušenci nad smučanjem se je dobro spominjajo, saj je bila ena redkih  uspešnih španskih smučark. Med letoma 1980 in 1992 je sodelovala na štirih olimpijskih igrah, veliki met pa ji je uspel leta 1992 v Albertvillu v Franciji, kjer je bila tretja v slalomu. Izhaja iz smučarske družine in je kar s štirimi sorojenci tekmovala na zimskih olimpijskih igrah.

Preberite še:

Komentarji: