Deset tisoč evrov za informacijo o pogrešani Slovenki

Slovenka Alma Novljan je neznano kam odšla 25. junija na Mljetu, kamor je prispela skupaj z možem.
Fotografija: Javni poziv. FOTO: Tražimo Almo
Odpri galerijo
Javni poziv. FOTO: Tražimo Almo

Sorodniki pogrešane Slovenke Alme Novljan, ki se je izgubila na hrvaškem otoku Mljet, so za pravo informacijo pripravljeni plačati 10.000 evrov.

Javni poziv so objavili na facebooku. Zraven so pripisali opis pogrešane Slovenke in kako je bila oblečena, ko so jo nazadnje videli. Obenem prosijo, naj čim več ljudi deli objavo.



Spomnimo: Slovenka Alma Novljan je neznano kam odšla 25. junija na Mljetu, kamor je prispela skupaj z možem. »Z ženo sva na ladji do Mljeta spoznala nemškega turista in skupaj smo šli do pristanišča. Ker smo imeli še uro časa, je žena kot zagrizena planinka opazila markirano pot in odšla po njej. Z Nemcem sva šla kmalu za njo, pot pa je takšna, da zaradi dreves in grmovja ne moreš z nje. Nemec je po približno dvajsetih minutah rekel, da gre nazaj, saj je imel zgolj natikače, jaz pa sem začel iskati ženo,« je prejšnji teden opisoval Janez Novljan.



»Klical sem za njo, a je ni bilo več. Hodil sem naprej še uro in pol, nato pa sem se žejen in brez telefonskega signala vrnil nazaj. Ko sem prišel do kapitanije, smo poklicali rangerja, nato pa je stekla reševalna akcija,« je še pristavil njen mož.

Kasneje so se pojavile informacije, češ da so jo videli v Dubrovniku, ampak to je bil lažni alarm. »Pregledali so posnetke iz pristanišča v Dubrovniku, vendar ni bilo nobenih sledi o moji ženi,« je za Delo sporočil Janez Novljan. »V Dubrovniku je bil z osmimi člani družine tudi moj sin. Prečesali in pregledali so ves Dubrovnik, toda sin pravi, da je iskanje nemogoče, saj je ženi podobna vsaka druga ženska – imajo klobuk in svetle premene las. Prav zato so ta sporočila iz Dubrovnika dvomljiva.«

Komentarji: