Domnevna Epsteinova žrtev z obtožbami na račun Maxwellove

Ženska s psevdonimom Jane je povedala, da je bila Maxwellova pogosto priča Epsteinovim zlorabam ali je v njih sodelovala.
Fotografija: Protesti pred ameriškim sodiščem, kjer sodijo Ghislaine Maxwell. FOTO: David Dee Delgado/AFP
Odpri galerijo
Protesti pred ameriškim sodiščem, kjer sodijo Ghislaine Maxwell. FOTO: David Dee Delgado/AFP

Prva od štirih domnevnih žrtev spolnih zlorab pokojnega milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki bodo pričale na sodnem procesu proti Epsteinovi sodelavki Ghislaine Maxwell, je v torek opisala spolne zlorabe, ki so se začele, ko je bila stara 14 let. Zatrdila je, da je pri tem sodelovala tudi obtožena.

Ženska, ki so jo poimenovali le s psevdonimom Jane, je povedala, da je bila Maxwellova pogosto v sobi, ko je imela spolne odnose z Epsteinom, in je pri tem sodelovala, včasih tudi z drugimi dekleti. Epsteina je prvič srečala leta 1994 na glasbenem kampu, ki ga je sponzoriral.

Povabil jo je k sebi domov v Palm Beach na Floridi. Najprej skupaj z mamo, potem tudi samo. Prvič se je slekel pred njo in le masturbiral, v masažni sobi naj bi jo skupaj otipavala z Maxwellovo, kasneje pa je bilo več orgij po raznih krajih.

Prvega dne je pričal tudi Epsteinov pilot Lawrence Paul Visoski mlajši, ki je za milijarderja od leta 1991 do leta 2019 opravil tisoč poletov. Zatrdil je, da na letalu ni nikoli opazil ničesar sumljivega oziroma nobenih spolnih aktivnosti, nobenih kondomov, spolnih igrač ali česa podobnega. Tudi ni imel vtisa, da bi kdaj prevažal mladoletnice.

Povedal pa je, da so bili na Epsteinovem letalu številni znani potniki, med njimi nekdanja predsednika ZDA Bill Clinton in Donald Trump, britanski princ Andrew, pokojni astronavt John Glenn in drugi.

Epsteinovo letalo so v medijih poimenovali Lolita Express zaradi obtožb, da je prevažalo najstnice za Epsteina med njegovimi posestvi od New Yorka do Londona, Pariza, Deviških otokov in Nove Mehike.

Newyorška tožilka Lara Pomerantz je v začetnem nagovoru poroti 59-letno Ghislaine Maxwell opisala kot partnerko v Epsteinovih zločinih. Obtožnica temelji na izjavah štirih žensk, ki jih je Epstein spolno zlorabljal od leta 1994 do leta 2004.

Maxwellowo so obtožili julija 2020 in aretirali na njenem posestvu v New Hampshiru, kjer se je osamila zaradi pandemije covida-19.

Epstein se je mesec dni po aretaciji avgusta 2019 obesil v celici zveznega zapora na Manhattnu.

Preberite še:

Komentarji: