Easyjetu ukradli podatke devetih milijonov strank

Nepridipravi so pridobili podatke o plačilnih karticah 2208 strank.
Fotografija: KoalicijaJanezaJanse
Odpri galerijo
KoalicijaJanezaJanse

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je bil žrtev naprednega kibernetskega napada, v katerem so storilci ukradli osebne podatke in podatke o potovanjih približno devetih milijonov strank, so sporočili iz družbe. Zagotavljajo, da delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi čim bolj zmanjšali škodo in omogočili preiskavo incidenta.

Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP navedli v družbi, so nepridipravi pridobili tudi podatke o plačilnih karticah 2208 strank. Kdaj je do napada prišlo, niso razkrili, so pa zagotovili, da so takoj, ko so izvedeli zanj, sprejeli vse možne ukrepe za zmanjšanje škode in razjasnitev vseh okoliščin.





V prihodnjih dneh bodo po napovedih tudi stopili v stik z vsemi prizadetimi strankami.

Generalni direktor Johan Lundgren je ob tem opozoril, da napad dokazuje povečano tveganje za kibernetski kriminal v času pandemije novega koronavirusa. »Nepridipravi izkoriščajo stisko ljudi za krajo osebnih podatkov,« je dodal.

Kibernetski napad predstavlja dodaten udarec za britansko nizkocenovno letalsko družbo, ki se tako kot večina drugih letalskih družb sooča z velikimi težavami zaradi skoraj popolnega upada povpraševanja po letalskih prevozih v času pandemije. Med drugim je morala prizemljiti celotno floto letal.

Komentarji: