Na Hrvaškem 162 novih primerov okužbe

Največ novih primerov so zabeležili v Zagrebu. Iz Dalmacije poročajo o manjšem številu novih okužb.
Fotografija: Prizor s Krka. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Prizor s Krka. FOTO: Leon Vidic/Delo

Na Hrvaškem so potrdili 162 novih primerov okužbe s koronavirusom. Iz splitsko-dalmatinske županije, kjer so včeraj zabeležili največ, 79 novih primerov okužbe, danes po navedbah hrvaškega Indexa poročajo o »le« 35 novih okužbah. 

Hrvaška je rekordno število novih okužb najprej zabeležila v četrtek (180), nato pa še včeraj, ko so potrdili 208 novih primerov.Hrvaške županije nove okužbe sporočajo do zgodnjega popoldneva, skupni uradni podatki o novookuženih za celotno državo pa niso vedno skladni s seštevkom okužb iz županij. Po podatkih, ki so jih po navedbah Indexa danes sporočili iz posameznih območij Hrvaške, so največ primerov zabeležili v mestu Zagreb – 47.

Iz zadarske županije poročajo o 20 okužbah, iz šibensko-kninske o 19, iz osiješko-baranjske, brodsko-posavske in dubrovniško-neretvanske o 10, iz zagrebške o devetih, iz karlovške o sedmih, iz vukovarsko-sremske pa o petih. V varaždinski, bjelovarsko-bilogorski, krapinsko-zagorski in medžimurski županiji so potrdili tri nove primere. Po dva so našteli v primorsko-goranski in požeško-slavonski županiji, po enega pa v varaždinski, sisaško-moslavaški in istrski županiji. Umrla je ena z novim koronavirusom okužena oseba. 

Zaradi povečanega števila na novo potrjenih primerov okužb s koronavirusom na Hrvaškem pristojne slovenske službe razmišljajo o uvrstitvi Hrvaške na rdeči seznam. Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je za STA napovedal možnost uvedbe karantene za osebe med 15. in 35. letom, ki v Slovenijo vstopijo iz Hrvaške. 

Preberite še:

Komentarji: