Iz zapora pobegnilo 400 zapornikov

Po uporu v enem od zaporov jim pazniki pobega niso mogli preprečiti, saj so se zbali za lastna življenja. Pobegli zaporniki so bili obsojeni zaradi različnih kaznivih dejanj.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Okoli 400 zapornikov je po uporu v enem od zaporov v južnem predmestju libijske prestolnice Tripoli pobegnilo iz zapora, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila tamkajšnja policija. Pazniki jim pobega niso mogli preprečiti, saj so se zbali za lastna življenja.

Pobegli zaporniki so bili obsojeni zaradi različnih kaznivih dejanj. Med njimi so tudi podporniki nekdanjega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija, ki so sodelovali v spopadih, na koncu katerih so sile libijskega nacionalnega prehodnega sveta leta 2011 voditelja ubile. S tem se je končal tudi osemmesečni upor proti Gadafijevemu režimu.Vse od tedaj je libijska prestolnica središče bitk oboroženih skupin za vpliv. Samo od ponedeljka je bilo po podatkih libijskega ministrstva za zdravje v spopadih med milicami ubitih vsaj 49 ljudi, okoli 129 jih je bilo ranjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberite še:

Komentarji: