Izraelska vojska ubila štiri na Zahodnem bregu

Ubili so štiri, najmanj eden od ubitih, trdijo izraelske sile, je bil pripadnik Islamskega džihada.
Fotografija: Izraelski vojaki se udeležujejo vojaških vaj. FOTO: Jalaa Marey/AFP
Odpri galerijo
Izraelski vojaki se udeležujejo vojaških vaj. FOTO: Jalaa Marey/AFP

Izraelske sile ob obleganju Gaze krepijo svoje dejavnosti tudi na zasedenem Zahodnem bregu, kjer so ponoči ubile še štiri osebe. Po današnjih navedbah ministrstva za zdravje v Ramali so bili v spopadih v Dženinu ubiti trije ljudje, še ena oseba pa je umrla v Kalkiliji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelske sile trdijo, da je bil najmanj eden od ubitih pripadnik palestinskega Islamskega džihada, skupno pa so v racijah pridržali 36 ljudi, vključno s 17 domnevnimi pripadniki Hamasa, ki jih sumijo »vpletenosti v teroristične dejavnosti«.

Prebivalci Dženina, ki je redno prizorišče racij okupacijskih sil, so poročali o obsežni škodi, ki je po navedbah izraelske vojske nastala, ko so na njihove sile odvrgli eksplozivne naprave, vojaki pa so odgovorili s streljanjem.

Izraelska vojska je v manj kot treh tednih od najnovejše zaostritve bližnjevzhodnega konflikta ubila 110 ljudi na Zahodnem bregu, še 1900 jih je bilo v tem času ranjenih, na svoji spletni strani poroča palestinska tiskovna agencija Wafa.

Preberite še:

Komentarji: