Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Izraelska vojska napadla šolo in ubila 27 ljudi

Število žrtev se bo najverjetneje povečalo, poroča spletni portal katarske televizije Al Džazira.
To je že četrti izraelski napad na šolo v Gazi v zadnjih dneh. FOTO: Bashar Taleb/AFP
To je že četrti izraelski napad na šolo v Gazi v zadnjih dneh. FOTO: Bashar Taleb/AFP
STA
9. 7. 2024 | 21:30
9. 7. 2024 | 21:56
1:40

V izraelskem letalskem napadu na šolo v kraju Abasan v Gazi je bilo danes ubitih najmanj 27 ljudi, več deset pa je ranjenih, je sporočil vir iz bolnišnice Naser v bližnjem Han Junisu, kamor so prepeljali žrtve. Njihovo število se bo najverjetneje povečalo, poroča spletni portal katarske televizije Al Džazira.

Po navedbah zdravstvenih virov v Han Junisu so izraelska letala napadla šolo al Avda v Abasanu, ki leži blizu Han Junisa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je že četrti izraelski napad na šolo v Gazi v zadnjih dneh. Izraelska vojska je priznala, da je od sobote izvedla tri napade na šole, v katerih se po njenih navedbah skrivajo palestinski borci, čeprav naj bi se te uporabljale kot zatočišča za razseljene.

Najsilovitejši spopadi v enklavi sicer trenutno potekajo v mestu Gaza na severu, kjer je izraelska vojska že pred šestimi meseci poročala o uničenju »vojaškega okvirja« palestinskega islamističnega gibanja Hamas. S krepitvijo napadov želi izraelski premier Benjamin Netanjahu po prepričanju Hamasa pred prihajajočim novim krogom pogajanj onemogočiti sprejetje dogovora o prekinitvi ognja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine