Kijev znova tarča napadov z droni

Mestne oblasti so pred napadom prebivalce pozvale, naj ostanejo v zakloniščih.
Fotografija: Poškodovana stavba v Kijevu po napadu z droni. FOTO: Sergei Supinsky/AFP
Odpri galerijo
Poškodovana stavba v Kijevu po napadu z droni. FOTO: Sergei Supinsky/AFP

Ukrajinska prestolnica Kijev je bila ponoči znova tarča ruskih zračnih napadov. Zračna obramba je sestrelila več kot deset dronov iranske izdelave šahed. Po prvih podatkih napad ni terjal žrtev ali uničenja v prestolnici. Ukrajinska zračna obramba je nad prestolnico odkrila in sestrelila »skoraj 15 dronov«, je sporočil vodja vojaške uprave v Kijevu Sergij Popko in dodal, da je napad trajal približno tri ure.

Mestne oblasti so pred napadom prebivalce pozvale, naj ostanejo v zakloniščih. »To je bilo že 820. opozorilo o zračnem napadu za Kijev od začetka invazije,« je dejal Popko.

Opozorila so se sicer oglasila tudi v sredo, ko je zračna obramba nad Kijevom sestrelila več kot deset brezpilotnih letalnikov. Ostanki sestreljenih dronov naj bi zadeli več objektov v prestolnici, a pri tem niso terjali žrtev. Ruske sile so v sredo napadle tudi pristaniško infrastrukturo v Izmailu, pristanišču na reki Donava tik ob Romuniji.

Ukrajinski minister za infrastrukturo Oleksandr Kubrakov je potrdil, da je bilo v napadu uničenih skoraj 40.000 ton žita, ki je bilo namenjeno za nekaj afriških držav, Kitajsko in Izrael. Pristanišče Izmail na reki Donavi je sicer trenutno najpomembnejša izvozna točka za ukrajinsko žito.

Preberite še:

Komentarji: