Milijarder izziva diktatorja, zmagovalec dobi Ukrajino

Elon Musk obljublja Vladimirju Putinu, da ga bo na tla spravil s svojo šibkejšo levico.
Fotografija: Najbogatejši Zemljan Elon Musk je Vladimirja Putina izzval na dvoboj – ena na ena, mož na moža. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Najbogatejši Zemljan Elon Musk je Vladimirja Putina izzval na dvoboj – ena na ena, mož na moža. FOTO: Reuters

Najbogatejši Zemljan, vodilni mož podjetja Tesla Motors in lastnik vesoljskega podjetja Spacex, pravijo, da tudi filantrop in, mimogrede, abrahamovec Elon Musk je diktatorja Vladimirja Putina, ki mu dobršen del Zemlje, ki ji vlada, ne zadošča, izzval na dvoboj – ena na ena, mož na moža. V boksu, judu, karateju, mešanih borilnih veščinah, ni znano. Niti ni jasno, kje bi se spoprijela. Znan pa je vložek – zmagovalcu gre Ukrajina.

Kot se spodobi, je ruski vladar vabilo prejel na twitterju. Supermilijarder je izziv začinil simbolično, v prvem sporočilu je samodržčevo ime napisal z rusko pisavo, ime države, ki je vložek dvoboja, pa v ukrajinščini.

V nasprotju z diktatorjem se južnoafriško-kanadsko-ameriški poslovnež doslej ni izpostavljal s svojimi fizičnimi sposobnostmi. Kljub temu Putinu obljublja, da ga bo na tla spravil s svojo šibkejšo levico.

FOTO: Steve Nesius/Reuters
FOTO: Steve Nesius/Reuters

Na dvoboju, ki ga nikoli ne bo, pa bi 69-letni Putin očitno imel sekundanta. Oglasil se je njegov prijatelj, čečenski voditelj Ramzan Kadirov. Izzivalca je označil za poženščenega in da bi se moral iz ženstvene Elone spremeniti v brutalnega Elona. Musk se je na žalitve odzval tako, da je po Kadirovovem zapisu spremenil svoje prikazno ime na twitterju v Elona Musk.

Kadirov je Musku svetoval urjenje v Rusiji, saj mu bo sicer s Superputinom pretrda predla, teslovec mu je odbrusil, da bi bila v tem primeru njegova premoč preizrazita. In da bo zadostovala že šibkejša pest.

Preden je začel Ukrajino reševati s svojimi socialnoomrežnimi mišicami, je Musk napadeni državi poslal satelite Starlink za zagotavljanje internetnih storitev.

Tviteraške igrice gor ali dol – v realnosti bo Ukrajino dobil zmagovalec. In to ne moralni.

Komentarji: