Na festivalu kombi zapeljal v pešce, voznik se je predal

Policiji se je danes predal 34-letnik iz Heerlena, ki je po telefonu poklical policijo in ji povedal, da je vozil kombi.
Fotografija: Blizu šotorišča glasbenega festivala na Nizozemskem je danes zgodaj zjutraj kombi zapeljal v skupino pešcev. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Blizu šotorišča glasbenega festivala na Nizozemskem je danes zgodaj zjutraj kombi zapeljal v skupino pešcev. FOTO: Twitter

Haag – Blizu šotorišča glasbenega festivala na Nizozemskem je zgodaj davi kombi zapeljal v skupino peščev, pri čemer je en človek umrl, trije ljudje so bili huje poškodovani. Incident se je zgodil ob 4. uri po koncu festivala Pinkpop v mestu Landgraaf na jugu Nizozemske. Voznik belega kombija je s prizorišča pobegnil. Kasneje se je predal policiji.


 

Festival Pinkpop se je začel v petek


Policija je zaprla cesto, kjer je prišlo do incidenta nekaj ur po koncu festivala, in uvedla preiskavo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Za zdaj ni jasno, ali je šlo za nesrečo ali namerno dejanje, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

»Preiskujemo vse možne motive,« je povedala javna tožilka Daniele Weymar. Dodala je, da preiskujejo tudi, ali je šlo za napad, a poudarila, da je to le eden od možnih scenarijev.Policiji se je nato danes predal 34-letnik iz Heerlena, ki je po telefonu poklical policijo in ji povedal, da je vozil kombi. Policija ga je nato prijela v Amsterdamu, našli so tudi bel kombi.
 

Nekaj še ranjenih


Pešca, ki je umrl v naletu kombija, so identificirali kot 35-letnika iz mesta Heerlen, ki živi blizu prizorišča festivala. V kritičnem stanju v bolnišnici so 30-letni in 26-letni moški ter 23-letnica, ki so bili poškodovani, je sporočila policija.Festival Pinkpop se je začel v petek. Po navedbah njegovega direktorja Jana Smeetsa se ga je udeležilo 67.000 glasbenih navdušencev. Zvezde festivala so bili Pearl Jam, Foo Fighters in Bruno Mars.

Komentarji: