Nesreča helikopterja na Kamčatki zahtevala vsaj osem življenj

Helikopter, ki je turiste peljal na ogled vulkana, je po strmoglavljenju v Kurilskem jezeru potonil na globino okoli sto metrov.
Fotografija: Operacija po strmoglavljenju helikopterja v Kurilsko jezero. FOTO: Rusko ministrstvo za nesreče/Reuters
Odpri galerijo
Operacija po strmoglavljenju helikopterja v Kurilsko jezero. FOTO: Rusko ministrstvo za nesreče/Reuters

Na polotoku Kamčatka na ruskem daljnem vzhodu je strmoglavil helikopter, ki je turiste peljal na ogled vulkana. Umrlo je najmanj osem ljudi, še dva pa sta huje ranjena, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili reševalci in lokalni predstavniki.

image_alt
Vzrok nesreče španskega vojaškega helikopterja zaenkrat neznan


Na krovu helikopterja tipa Mi-8 je bilo skupaj 16 ljudi, od tega trije člani posadke. Helikopter je bil na poti proti vulkanu Hodutka v bližini mesta Petropavlovsk Kamčatski, ko je strmoglavil v Kurilsko jezero. Helikopter je po nesreči tudi potonil na dno jezera in je na globini okoli sto metrov.

Na kraj nesreče so prihiteli reševalci, ki so našli osem mrtvih in osem živih, stanje dveh pa je resno, je sporočil visoki predstavnik lokalnih oblasti Aleksander Zaboličenko.

FOTO: Regionalna vlada Kamčatke/AFP
FOTO: Regionalna vlada Kamčatke/AFP


Vzrok nesreče za zdaj še ni znan, je pa preiskavo že prevzel ruski preiskovalni odbor, ki velja za nekakšen ruski FBI.
Na Kamčatki, ki je sicer redko poseljena, zaradi lepe in divje pokrajine pa priljubljena med turisti in avanturisti, so letalske nesreče pogoste. V začetku julija je v strmoglavljenju manjšega letala umrlo 19 ljudi.

Preberite še:

Komentarji: