Nizozemska policija aretirala osumljenca za napad z nožem v Haagu

Napad se je zgodil v veleblagovnici v največji mestni trgovski četrti. Ranjeni so bili trije mladoletniki, ki so jih po napadu oskrbeli v bolnišnici, od koder so jih že odpustili v domačo oskrbo.
Fotografija: Na prizorišče napada so prihiteli policija in rešilci. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Na prizorišče napada so prihiteli policija in rešilci. FOTO: Twitter

Nizozemska policija je danes potrdila, da je aretirala osumljenca za napad z nožem, v katerem so bili v petek zvečer v eni od veleblagovnic v nakupovalnem središču v Haagu ranjeni trije najstniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Po incidentu z nožem v Grote Marktstraat je bil 35-letni moški pravkar aretiran v središču Haaga. Moški nima stalnega prebivališča," je policija sporočila na Twitterju. Druge podrobnosti za zdaj niso znane.

Vse tri žrtve so mladoletniki, ki so jih po napadu oskrbeli v bolnišnici, od koder so jih že odpustili v domačo oskrbo, je dopoldne sporočila policija.

Napad z nožem na Nizozemskem se je zgodil le nekaj ur po podobnem napadu v britanski prestolnici London.Napad se je zgodil v veleblagovnici v največji mestni trgovski četrti. Policija je za osumljencem sprožila iskalno akcijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nizozemska televizija NOS je poročala, da naj ne bi šlo za teroristični motiv, vendar pa je policija sporočila, da preiskuje vse možnosti. »Trenutno razmišljamo o vseh scenarijih,« je po poročanju nizozemske tiskovne agencije ANP dejala tiskovna predstavnica policije Marije Kuiper.

»V tem trenutku iščemo napadalca, doslej nismo še nikogar aretirali,« je dejala. Kot je dodala, so bile prve informacije, da gre za moškega, starega približno štirideset let in severnoafriškega porekla, napačne.

Neznanec je v petek v nizozemskem Haagu na nakupovalni ulici, kjer je bilo zaradi črnega petka veliko nakupovalcev, zabodel tri ljudi, po napadu pa zbežal. Napad na Nizozemskem se je zgodil le nekaj ur po podobnem napadu v britanski prestolnici London, ki ga tamkajšnja policija obravnava kot teroristično dejanje.

Komentarji: