Obsežen požar zajel več plovil in pomol v marini v Medulinu

Ogenj se je vnel na enem izmed gliserjev, ki so ga zatem odvezali s priveza, a se je požar kljub temu razširil na ostale.
Fotografija: Ogenj po prvih, neuradnih podatkih v celoti zajel pomol medulinskega občinskega podjetja Buža in šest gliserjev. FOTO: Javna Gasilska Brigada Pulj/Facebook
Odpri galerijo
Ogenj po prvih, neuradnih podatkih v celoti zajel pomol medulinskega občinskega podjetja Buža in šest gliserjev. FOTO: Javna Gasilska Brigada Pulj/Facebook

Gasilce iz Pulja so okoli 14. ure obvestili o močnem požaru, do katerega je prišlo v marini v Medulinu na skrajnem jugu istrskega polotoka.

Kot poroča Glas Istre, je ogenj po prvih, neuradnih podatkih v celoti zajel pomol tamkajšnjega občinskega podjetja Buža in šest gliserjev. O poškodovanih ljudeh ne poročajo, prav tako ne o morebitnem onesnaženju morja.



Ogenj se je vnel na enem izmed gliserjev, nakar se je požar razširil tudi na ostale. Potniki na čolnu, ki se je prvo vnelo, so poskakali v morje, Puljski gasilci so požar hitro lokalizirali in ga do 15. ure spravili pod nadzor, a bo gašenje potekalo še dlje. 

Še vedno pa se borijo s plameni, ki so zajeli gliser, ki so ga odvezali in ga ohranjajo na razdalji od ostalih.

Komentarji: