Po posredovanju ukrajinskega predsednika izpustil talce

Ugrabitelj je zahteval, da se promovira dokumentarni film Zemljani, čemur je predsednik Zelenski ugodil.
Fotografija: Ugrabitelj je zadrževal 13 talecv. FOTO: Jurij Djačišijn/AFP
Odpri galerijo
Ugrabitelj je zadrževal 13 talecv. FOTO: Jurij Djačišijn/AFP

Oboroženi napadalec je na avtobusu v kraju Luck v Ukrajini več ur zadrževal 13 talcev, ki pa so jih uspešno osvobodili, potem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v nenavadnem posnetku izpolnil eno izmed ugrabiteljevih želja.
 
Zelenski je namreč v posnetku dejal, naj si vsi ogledajo film Zemljani iz leta 2005. Gre za dokumentarni film, ki govori o odnosu ljudi do narave in živali, ki je pogosto krut. V nagrajenem dokumentarcu so prikazani posnetki skritih kamer, kako industrija na različne načine izkorišča živali.
 
Vsi talci so nepoškodovani. 44-letni ugrabitelj je stari znanec policije, navajajo tuji mediji.

Ugrabitelja je prijela policija. FOTO: Jurij Djačišijn/AFP
Ugrabitelja je prijela policija. FOTO: Jurij Djačišijn/AFP

 
Tiskovna predstavnica predsednika Julija Mendel je pojasnila, da je Zelenski govoril z ugrabiteljem in ta je po pogovoru izpustil tri talce. Nato je na facebooku objavil posnetek, v katerem je ugodil ugrabitelju, ki je zahteval, naj se promovira hollywoodski dokumentarec, ki ga je režiral Shaun Monson in bral igralec Joaquin Phoenix. Kmalu nato je bilo drame konec, predsednik je tudi izbrisal posnetek. Pogajanja je sicer vodil notranji minister Arsen Avakov, piše BBC.  
 
Ugrabitelj je še zahteval, naj nekateri politiki priznajo, da so teroristi. Večkrat je ustrelil v zrak, odvrgel je tudi eksploziv, ki pa ni eksplodiral. S tožilstva so sporočili, da je napadalec izjavil, da je namestil bombo, ki jo lahko sproži daljinsko. Policija je prebivalce prosila, naj ne zapuščajo domov. Za zdaj ni jasno, ali so bombo našli. 

Preberite še:

Komentarji: