Preiskava prizorišča nesreče Bryantovega helikopterja bo zahtevala več dni, morda tednov

Helikopter je bil tipa sikorsky S-76B, izdelali so ga leta 1991. Včeraj je ob 9.06 po lokalnem času vzletel z letališča Johna Wayna, strmoglavljenje se je zgodilo le malo pred deseto uro.
Fotografija: Šerif okrožja Los Angelesa Alex Villanueva je tudi uradno potrdil, da je bilo žrtev nesreče devet. FOTO: Mark Ralston/AFP
Odpri galerijo
Šerif okrožja Los Angelesa Alex Villanueva je tudi uradno potrdil, da je bilo žrtev nesreče devet. FOTO: Mark Ralston/AFP

Preiskava prizorišča nesreče helikopterja 41-letnega zvezdnika NBA Kobeja Bryanta, v kateri je ob njem življenje izgubilo še osem ljudi, bo zahtevala veliko časa, poročajo po nesreči. Morda več tednov. Tudi za prenos posmrtnih ostankov umrlih bodo potrebovali več dni.

Natančne okoliščine tragedije, v kateri je življenje izgubila tudi košarkarjeva 13-letna hči Gianna, še niso znane, a vremenske razmere niso bile primerne za letenje.

Kot piše Los Angeles Times, je helikopter v meglenih razmerah strmoglavil na hribu nad Calabasasom, mestom v losangeleškem okrožju. Pri tem se je helikopter vnel in na prizorišču nesreče povzročil požar. V preiskavi okoliščin sodelujejo tudi FBI, Nacionalni svet za varnost v prometu in Zvezna uprava za letalstvo.

Kot poroča CNN, ki se sklicuje na predstavnika losangeleške policije Josha Rubensteina, vremenske razmere včeraj niso bile ustrezne za letenje. Policija je svoje helikopterje zaradi megle v jutranjem času prizemljila. Vidljivost je bila izredno slaba.



Helikopter je v meglenih razmerah strmoglavil na hribu nad Calabasasom, mestom v losangeleškem okrožju. FOTO: Mark Ralston/AFP
Helikopter je v meglenih razmerah strmoglavil na hribu nad Calabasasom, mestom v losangeleškem okrožju. FOTO: Mark Ralston/AFP


Šerif okrožja Los Angelesa Alex Villanueva je tudi uradno potrdil, da je bilo žrtev nesreče devet. Policija njihove identitete še ni potrdila.

Kot piše CNN, so bili sicer ob Bryantu in njegovi hčerki na krovu helikopterja tudi trener s kolidža Orange Coast John Altobelli, njegova žena Keri in hči Alyssa. Zadnja je bila Giannina soigralka v ekipi. Med umrlimi je tudi Christina Mauser, pomočnica trenerja za žensko košarko s šole v Coroni del Mar, njeno smrt je potrdil njen mož.

Pri reševanju je sodelovalo 56 ljudi, gasilcev, policistov in pripadnikov zdravstvenega osebja. FOTO: Instagram/@princessofcalabasas Via Reuters
Pri reševanju je sodelovalo 56 ljudi, gasilcev, policistov in pripadnikov zdravstvenega osebja. FOTO: Instagram/@princessofcalabasas Via Reuters


Napovedali so, da bo preiskovanje prizorišča nesreče na območju, ki velja za precej odmaknjeno, zahtevalo več dni, morda tednov. Policija je morala zaradi ljudi, ki so si želeli ogledati prizorišče nesreče, dostopne ceste do njega zapreti. Kot piše CNN, je šerif Villanueva intervencijo na prizorišču zaradi njegove težke dostopnosti označil za nočno moro.

Bryantov helikopter je bil tipa sikorsky S-76B, izdelali so ga leta 1991. Včeraj je ob 9.06 po lokalnem času vzletel z letališča Johna Wayna, strmoglavljenje se je zgodilo malo pred deseto uro. Reševalci so klic sprejeli ob 9.47.

Ob prihodu gasilcev so po besedah njihovega vodje Daryla Osbya ugotovili, da je nesreča helikopterja povzročila manjši požar, ki je zajel okolico. Pri reševanju je sodelovalo 56 ljudi, gasilcev, policistov in pripadnikov zdravstvenega osebja.

FOTO: Apu Gomes/AFP
FOTO: Apu Gomes/AFP


Pilot Kurt Deetz, ki je v preteklosti opravljal prevoze za Bryanta, je Los Angesel Timesu povedal, da verjame, da je bilo za nesrečo prej odgovorno slabo vreme kot tehnična nesreča. Za zdaj kaže, da je helikopter v trenutku nesreče letel z visoko hitrostjo, več kot 250 kilometrov na uro. Po 40 minutah letenja je imel v rezervoarju še veliko zalogo goriva.

Komentarji: