Prva smrtna žrtev elektronske cigarete

Smrt je povzročila eksplozija, ko je del vaporizatorja, posebne vrste elektronske cigarete, žrtev tako silovito zadel v glavo, da je umrla.
Fotografija: Tudi januarski požar na letališču v Denverju naj bi povzročila elektronska cigareta oziroma napaka na bateriji. FOTO: Š Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Tudi januarski požar na letališču v Denverju naj bi povzročila elektronska cigareta oziroma napaka na bateriji. FOTO: Š Mario Anzuoni/Reuters

Miami - ZDA beležijo prvo smrtno žrtev vaporizatorja, posebne vrste elektronske cigarete. Nesreča se je zgodila 5. maja letos na Floridi, obdukcija žrtve pa je nato pokazala, da je smrt povzročila eksplozija, ko je del naprave žrtev tako silovito zadel v glavo, da je umrla, poroča BBC.
 

Prva žrtev vaporizatorja v ZDA


Prvi domnevni razlog za smrt je bil požar, saj je po nesreči tudi zagorelo in 38-letnega Tallmadgea D'Elio so gasilci izvlekli iz goreče sobe v hiši v St. Petersburgu na Floridi z opeklinami po 80 odstotkih telesa. Obdukcija trupla v Tampa Bayju pa je razkrila pravi vzrok smrti in doslej prvo znano žrtev vaporizatorja v ZDA.Tudi januarski požar na letališču v Denverju naj bi povzročila elektronska cigareta oziroma napaka na bateriji.

Komentarji: