Putin vrača s povabilom v Moskvo

»Pripravljen sem iti v Washington,« je Putin novinarjem dejal po vrhu voditeljev Bricsa ter dodal, da je Trumpa povabil na obisk v Moskvo.
Fotografija: »Želi se srečati in jaz sem pripravljen,« je dejal Putin glede Trumpa, a poudaril, da bodo pred tem morali biti izpolnjeni določeni pogoji. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Odpri galerijo
»Želi se srečati in jaz sem pripravljen,« je dejal Putin glede Trumpa, a poudaril, da bodo pred tem morali biti izpolnjeni določeni pogoji. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes dejal, da je ameriškega predsednika Donalda Trumpa povabil na obisk v Moskvo in da se je sam pripravljen z njim srečati v Washingtonu na novem vrhu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Pripravljen sem iti v Washington,« je dejal Putin novinarjem po vrhu voditeljev Bricsa v Johannesburgu ter dodal, da je Trumpa povabil na obisk v Moskvo.

Putin je to dejal po njunem prvem nedavnem vrhu v Helsinkih, ki je zaradi Trumpovih izjav sprožil politično krizo v ZDA, kjer so ga nekateri obtožili izdaje ameriških interesov.

»Želi se srečati in jaz sem pripravljen,« je dejal Putin glede Trumpa, a poudaril, da bodo pred tem morali biti izpolnjeni določeni pogoji.



Dejal je tudi, da se z ameriškim kolegom nameravata srečati tudi ob robu večstranskih srečanj, med drugim ob robu vrha skupine G-20 novembra v Argentini.

Putin med vrhom voditeljev Bricsa v Johannesburgu. FOTO: Gulshan Khan/AFP
Putin med vrhom voditeljev Bricsa v Johannesburgu. FOTO: Gulshan Khan/AFP

 

Po telefonu se ni mogoče o vsem pogovoriti


»Življenje gre naprej in najini stiki se nadaljujejo kljub vsem težavam - težavam v ameriški notranji politiki,« je dodal.
Poudaril je še, da se morata s Trumpom osebno sestajati na pogovorih o mednarodnih in dvostranskih vprašanjih, saj se »preko telefona ni mogoče pogovoriti o vsem«.



Preiskava nekdanjega direktorja FBI Roberta Muellerja o ruskem vpletanju se medtem nadaljuje. Mueller je na položaju posebnega tožilca doslej vložil več kot 20 obtožnic proti Rusom, ki so vodili medijsko kampanjo v korist Trumpa in vdirali v računalnike demokratske stranke.
 

Preberite še:

Komentarji: