Rajoyeva desna roka zapušča politiko

Nekdanja podpredsednica španske vlade Soraya Sáenz de Santamaría končuje politično kariero.
Fotografija: Nekdanja namestnica španskega premiera Soraya Sáenz de Santamaria je odigrala pomembno vlogo v času krize med Madridom in Barcelono. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Nekdanja namestnica španskega premiera Soraya Sáenz de Santamaria je odigrala pomembno vlogo v času krize med Madridom in Barcelono. FOTO: Juan Medina/Reuters

Po temeljitem premisleku in v prepričanju, da je tako najbolje za novo usmeritev Ljudske stranke (PP) ter za njeno družino in tudi njo, se od politike poslavlja Soraya Sáenz de Santamaría, nekdanja podpredsednica španske vlade in desna roka nekdanjega španskega premiera in voditelja PP Mariana Rajoya.

Soraya Sáenz de Santamaría je v vladnem kabinetu službovala v času katalonske krize, ko je vlado vodil njen strankarski kolega Rajoy, ki ga je s položaja odnesla korupcijska afera.

Po poročanju španskih medijev je 47-letna Sáenz de Santamaría, ki se je pred meseci potegovala za mesto Rajoyeve naslednice, svojo odločitev o umiku danes sporočila novemu predsedniku PP Pablu Casadu.

V sporočilu za javnost je zapisala, da je stranki neizmerno hvaležna za neprecenljive izkušnje, ki jih je zbirala v osemnajstih letih kariere, in poudarila, da ji je bilo v čast delati z nekdanjim premierom in v vladi, ki je »državo rešila iz velike gospodarske krize« in je »branila enotnost Španije in pravice vseh Špancev«, navaja španski El Mundo.

Komentarji: