​Ramzan Kadirov domnevno hospitaliziran zaradi koronavirusa

Po poročanju ruskih novičarskih agencij predsednika Čečenije zdravijo v Moskvi.
Fotografija: 43-letni Ramzan Kadirov sicer slovi po provokativnih izjavah in grožnjah, očitajo mu številne kršitve človekovih pravic. FOTO: Kiril Kudrijavcev/AFP
Odpri galerijo
43-letni Ramzan Kadirov sicer slovi po provokativnih izjavah in grožnjah, očitajo mu številne kršitve človekovih pravic. FOTO: Kiril Kudrijavcev/AFP

Ruski agenciji RIA Novosti in TASS sta v četrtek zvečer poročali, da se je, po besedah neimenovanega vira iz zdravstvenih krogov, predsednik ruske zvezne republike Čečenije, 43-letni Ramzan Kadirov, v Moskvo pripeljal z zasebnim letalom, kjer zaradi suma okužbe z novim koronavirusom ostaja na opazovanju v bolnišnici. Portal Baza poroča, da je Kadirov v Moskvo priletel v sredo, ko so se simptomi, podobni gripi, poslabšali. Domnevno ima poškodbe na pljučih. Tiskovni predstavnik Kadirova vprašanj ruskih agencij o njegovem zdravju ni hotel komentirati. 

Kadirov, ki ga je na mesto predsednika v nemirni kavkaški državi leta 2007 imenoval ruski predsednik Vladimir Putin, je marca letos v svojem provokativnem slogu izjavil, da bi morali kršilce karantene kaznovati s smrtjo, vendar je v aprilu sodeloval pri skupnih molitvah. 

Če se bodo poročila o bolezni izkazala za resnična, bo Kadirov še eden v dolgi vrsti ruskih visokih politikov, ki so se okužili. S covidom-19 so bili namreč diagnosticirani že štirje ministri, vključno s premierom Mihailom Mišustinom, Putinovim namestnikom Sergejem Kirijenkom in tiskovnim predstavnikom Kremlja Dmitrijem Peskovom. V Rusiji je doslej potrjenih 317.554 primerov okužbe, od tega jih je bilo včeraj v Čečeniji 1026.

Preberite še:

Komentarji: