Se je še en filmski zvezdnik »ujel« v spolni škandal?

Igralec zanika, da bi v 90. letih spolno zlorabil takratno partnerico.
Fotografija: Sylvester Stallone obtožbe o spolnem nadlegovanju kategorično zanika. FOTO: Matt Slocum/Ap
Odpri galerijo
Sylvester Stallone obtožbe o spolnem nadlegovanju kategorično zanika. FOTO: Matt Slocum/Ap

Losangeleško tožilstvo je sporočilo, da preiskuje primer spolnega nadlegovanja, v katerega naj bi bil vpleten ameriški filmski zvezdnik Sylvester Stallone. Ta naj bi se v 90. letih prejšnjega stoletja, ko je bil na vrhuncu slave, »nespodobno obnašal« do svoje takratne partnerice. 
    
Greg Risling, predstavnik pisarne državnega tožilca, podrobnosti primera sicer ni želel razkriti, potrdil pa je, da so primer predstavili policiji v Santa Monici. 

»Moj klient vse obtožbe kategorično zanika,« je za CNN povedal Stallonov odvetnik Martin Singer. »Nezaslišano je, da so v pisarni državnega tožilca dopustili, da informacije pricurljajo v javnost, čeprav ni nič za tem.« Singer je dodal, da je imela ženska, ki je Stallona obtožila napada, z igralcem razmerje v 80. letih prejšnjega stoletja, a da »ni prav, da igralca sedaj poskuša uničiti na tak način.«



Igralca je med filmske težkokategornike izstrelil film Rocky, za katerega je bil leta 1976 nominiran za Oskarja za najboljšega igralca v glavni vlogi in izvirni scenarij. Nominaciji sta ga nemudoma izstrelili med največje zvezdnike Hollywooda. 

Ameriška zvezna država Kalifornija ima sicer zapleteno zakonodajo glede spolnih prestopkov. Žrtve morajo namreč zlorabo prijaviti najkasneje 10 let zatem, ko se je ta zgodila. 

Komentarji: