Severna Koreja prekinila ves promet s Kitajsko in zaprla mejo

Zaradi odsotnosti vrhovnega vodje v javnosti so se v Južni Koreji pojavile govorice, da se boji okužbe z novim koronavirusom iz Kitajske.
Fotografija: Kim Džong Un je obiskal mavzolej, kjer sta pokopana oče in dedek. FOTO: Kcna Via Reuters
Odpri galerijo
Kim Džong Un je obiskal mavzolej, kjer sta pokopana oče in dedek. FOTO: Kcna Via Reuters

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se je danes prvič po treh tednih znova pojavil v javnosti. Obiskal je mavzolej v Pjongjangu, kjer sta shranjeni balzamirani trupli njegovega očeta Kim Džong Ila in dedka. Zaradi odsotnosti Kim Džong Una v javnosti so se v Južni Koreji že pojavile govorice, da se boji okužbe z novim koronavirusom iz Kitajske.

Zaenkrat ni nič znanega o morebitnih primerih okužbe z virusom v Severni Koreji, ki je po epidemiji na Kitajskem zaprla mejo s to državo ter prekinila ves letalski in železniški promet s Kitajsko. Ta je za Pjongjang njen najpomembnejši zaveznik.

Severna Koreja je zaustavila ves mednarodni turizem. FOTO: Str Afp
Severna Koreja je zaustavila ves mednarodni turizem. FOTO: Str Afp


Severna Koreja je tudi zaustavila ves mednarodni turizem ter za vse tiste, za katere bi lahko sumili, da so okuženi z virusom, odredila 30-dnevno karanteno, ki velja tudi za tujce.

Severnokorejski mediji so doslej objavljali fotografije uradnikov z zaščitnimi maskami na izrednih zasedanjih ter tudi delavcev, kako izvajajo dezinfekcijo javnih prostorov, vključno s bolnišnicami, šolami, železniškimi postajami in frizerskimi saloni.
Kim je mavzolej obiskal na rojstni dan svojega očeta, ko je v državi tudi praznik, ki ga slavijo kot dan sijoče zvezde.

Preberite še:

Komentarji: