V potresu magnitude 6,2 umrlo najmanj 34 ljudi

Potres je poškodoval veliko objektov. Med zrušenimi zgradbami je bolnišnica v mestu Mamuju s približno 110.000 prebivalci.
Fotografija: Pod ruševinami bolnišnice Mitra Manakarra v mestu Mamuju naj bi bilo 20 pacientov in pripadnikov osebja. FOTO: Firdaus/AFP
Odpri galerijo
Pod ruševinami bolnišnice Mitra Manakarra v mestu Mamuju naj bi bilo 20 pacientov in pripadnikov osebja. FOTO: Firdaus/AFP

Indonezijski otok Sulavezi je zjutraj stresel uničujoč potres. Poročajo o številnih smrtnih žrtvah in ranjenih. Po poročanju Reutersa, ki se sklicuje na indonezijsko oblast, je potres magnitude 6,2 poškodoval veliko objektov, skupaj s popotresni sunki pa je povzročili tudi plazove in prekinitve električne energije. Med zrušenimi zgradbami je tudi bolnišnica v mestu Mamuju s približno 110.000 prebivalci v provinci Zahodni Sulavezi. 

Potres se je zgodil ob pol dveh zjutraj. Epicenter je bil nekaj kilometrov od Mamuja v globini deset kilometrov. Med prestrašenimi prebivalci otoka je zavladala panika, saj jih je pred dvema letoma in pol prizadel potres magnitude 7,5, ki mu je sledil tudi cunami. Umrlo ali pogrešanih je bilo več kot 4300 ljudi.

FOTO: Firdaus/AFP
FOTO: Firdaus/AFP


»Po najnovejših informacijah, ki jih imamo, je v mestu Mamuju umrlo 26 ljudi,« je danes potrdil vodja lokalne agencije za nesreče Ali Rahman. Dodal je, da bo število žrtev lahko še višje. »Veliko mrtvih je pokopanih pod ruševinami,« je še povedal.

Meteorologi so posvarili domačine, da bi lahko sledilo več popotresnih sunkov in da se je treba zaradi nevarnosti cunamija izogibati obale.

Sedež urada guvernerja province Zahodni Sulavezi po potresu. FOTO: Antara Foto/Reuters
Sedež urada guvernerja province Zahodni Sulavezi po potresu. FOTO: Antara Foto/Reuters


Z nacionalne agencije za katastrofe so sporočili, da je na območju južno od Mamujuja umrlo še najmanj osem ljudi, kar pomeni, da so doslej skupno potrdili 34 smrtnih žrtev.

FOTO: Basarnas Sulbar/Reuters
FOTO: Basarnas Sulbar/Reuters

Komentarji: