Tajski dečki so se vrnili v šolske klopi

Blizu jame, iz katere so jih rešili, načrtujejo gradnjo muzeja.
Fotografija: 11 od 12 rešenih tajskih dečkov je v znak zahvale vstopilo v samostan, ki so ga zapustili v soboto. FOTO: Soe Zeya Tun/Reuters
Odpri galerijo
11 od 12 rešenih tajskih dečkov je v znak zahvale vstopilo v samostan, ki so ga zapustili v soboto. FOTO: Soe Zeya Tun/Reuters

Tajski dečki, katerih napeto reševanje iz poplavljene jame je pred tedni spremljal cel svet, so se danes vrnili v šolske klopi. Vseh 12 so danes na topli slovesnosti in z budističnimi molitvami pozdravili v šoli v pokrajini Chiang Rai, ki jo je sicer doslej obiskovala šesterica med njimi.

Dečke, oblečene v šolske uniforme, je poleg tega predstavnik nemškega nogometnega kluba Bayern München obdaril z majicami tega prvoligaša, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Devetnajstdnevno dramatično reševanje dečkov, članov lokalnega mladinskega nogometnega kluba, in njihovega nogometnega trenerja, je pritegnilo veliko pozornost po vsem svetu. Po rešitvi so jih številni mednarodni nogometni klubi povabili na tekme.

Dečki, stari med 11 in 16 let, so jamo Tham Luang-Khun Nam Nang Non, 1000 kilometrov severno od Bangkoka, obiskali 23. junija. Ker jo je poplavilo, so v njej ostali ujeti več kot dva tedna, rešili pa so jih v za Tajsko doslej največji reševalni operaciji, v kateri je sodelovalo več tisoč ljudi iz več držav.

Iz jame so zadnje dečke rešili 10. julija, zatem pa so še teden dni okrevali v lokalni bolnišnici. Zatem jih je 11 za devet dni v znak zahvale vstopilo v samostan, ki so ga zapustili v soboto. Pridružil se jim ni le 14-letnik, ki je kristjan.

Njihov 25-letni trener bo po pričakovanjih v meništvu še tri mesece.

Blizu jame, iz katere so jih rešili, načrtujejo gradnjo muzeja.

Preberite še:

Komentarji: