Trije mrtvi v eksplozijah v ruski regiji Belgorod

V ruski regiji Belgorod, ki meji na Ukrajino, so danes v eksplozijah umrli trije ljudje, o domnevnih napadih poročajo tudi na Krimu.
Fotografija: Ruska regija Belgorod je že več mesecev tarča raket. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Ruska regija Belgorod je že več mesecev tarča raket. FOTO: AFP

V dveh vaseh v ruski regiji Belgorod, ki meji na Ukrajino, so danes v eksplozijah umrli trije ljudje, je sporočil guverner regije Vjačeslav Gladkov. O domnevnih napadih poročajo tudi ruske oblasti na anektiranem ukrajinskem Krimu, kjer so ruske sile v pripravljenosti.

Po navedbah proruskih oblasti na Krimu je bil polotok danes tarča napada z brezpilotnim letalnikom, medtem ko je rusko obrambno ministrstvo poročalo tudi o novem obstreljevanju nuklearke v Zaporožju.

V vasi Šebekino, približno sedem kilometrov od ukrajinske meje na jugu regije Belgorod, je bila po besedah Gladkova v ukrajinskem obstreljevanju ubita ženska, poroča francoska tiskovna agencija AFP. »Ko jo je eksplozija vrgla nazaj, je utrpela poškodbo glave,« je sporočil prek Telegrama in dodal, da je ženska umrla med oživljanjem v reševalnem vozilu.

Kasneje je Gladkov sporočil še, da je bil v vasi Staroselje na zahodu regije, ubit tudi zakonski par. Po njegovih besedah naj bi zakonca umrla zaradi eksplozije »neidentificirane vrste streliva«. Regija Belgorod, vključno z istoimenskim mestom, je bila sicer v zadnjih mesecih večkrat tarča ukrajinskega obstreljevanja.

Delavci postavljajo obrambne ovire na meji z Ukrajino. FOTO: Reuters
Delavci postavljajo obrambne ovire na meji z Ukrajino. FOTO: Reuters

Medtem so proruske oblasti na Krimu sporočile, da je bil polotok danes tarča napada z brezpilotnim letalnikom in da so tamkajšnje ruske sile v pripravljenosti, navaja AFP.

Po besedah guvernerja regije Sevastopol Mihaila Razvožajeva je ruska zračna obramba dva letalnika že sestrelila. Kot je dejal, v napadu civilna infrastruktura ni bila poškodovana. Prebivalce je pozval, naj ostanejo mirni.

Rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da je bilo območje jedrske elektrarne Zaporožje danes ponovno tarča obstreljevanja, česar pa niso potrdili niti predstavniki Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), ki se v nuklearki mudijo, niti Kijev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberite še:

Komentarji: